PATATESLI TOMBUL POĞACA
4 su bardağı ılık süt
1 buçuk su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
2 tane küp seker
1paket yas maya
Un
İç Harcı
1 kase haşlanmış patates
1 tutam dereotu
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve pul biber
Ilık sütün içerisine mayayı ufalayıp eritiyoruz , yağını, tuz ve şekeri ekleyip azar azar un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük yumaklar döküp üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp yarım saat daha mayalandırıyoruz.
Haşlanmış Patatesleri baharatlar ve dereotu ile karıştırıyoruz.
Mayalanan yumaklarımızı elimizle bastırarak çay tabağından biraz büyük açıyoruz. Ortasına bir yemek kaşığı patates koyup D şeklinde bastırmadan kapatıp bir parmak içerden resimdeki gibi bastırıyoruz.
Bütün yumaklara aynı işlemi yapıp yağlı kağıt serdigimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Yumurta sarısını sürüp önceden ısıttıgımız fırında 200’C pişiriyoruz afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
3 yorum:
Poğaçalar, sevimli yüzler gibi olmuş:))) elinize sağlık.
sevgiler...
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Yasemin ablamın yiğit oğlumun ismi 😊 poğaçaların şekline bayıldım ellerinize sağlık.👏
Tesadüfler güzellikleri de beraberinde getirsin üstad
Desteğiniz için teşekkürler
Saygılar sevgiler
Yorum Gönder