Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

MUZLU ISPANAKLI RULO PASTA


Muzlu Ispanaklı Rulo Pasta

Rulo Pasta çok sevmeme rağmen yaparken zorlandığım çok olmuştur kremasını sürüp rulo yaparken kırılma oluyordu bu sefer kıvam tam oldu. Lezzeti yumuşaklıgı da nefisss

4 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik  (150gr )şeker
1 su bardağı tepeli + 2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı ıspanak püresi
Yarım çay bardağı ılık süt
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
Bir fiske tuz

Kreması için
1 paket kremşanti +1 su bardağı (200ml) soğuk süt yada sıvı krema
2 adet muz

☺Yumurtanın sarısını şeker ve sütle krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz.
Ispanak püresini ekleyip karıştırıyoruz.
☺Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek yarısını azar azar ilave ediyoruz.
☺Yumurtanın beyazını tuzla birlikte köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.
☺İki harcı birleştiriyoruz kalan unu ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
☺Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz.Harcı boşaltıp spatulayla düzeltip dikdörtgen şekil veriyoruz.
☺Önceden ısıttıgımız fırında 185'C içini çekene kadar pişiriyoruz.
☺Fırından çıkardığımız pandispanyayı ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine bir adet yağlı fırın kağıdı kapatıp rulo haline getiriyoruz. Nemli bir mutfak bezi ile soğuyana kadar sarılı bırakıyoruz.
☺Kremsantiyi soguk sütle veya sıvı krema ile koyulasana kadar çırpıyoruz.
☺Soğuyan pandispanyayı yavaşça açıp içerisine kremşanti sürüyoruz muzları dizip dikkatlice rulo yapıyoruz.
☺Kremsantiden biraz ayırıp üzerini süslüyoruz.
Buzdolabında bir saat kadar dinlendirdikten sonra çikolata sosu sıkıp servis ediyoruz afiyet olsun
☺Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 yorum:

Susam Corekotu dedi ki...

eline sağlık,ıspanak püresini çiğden mi hazırladın

Renkli Pasta Sepeti dedi ki...

çok güzel görünüyor. her yönüyle mükemmel.. Çikolata sosu da iştah kabartıyor.. Ellerinize sağlık.. SEVGİLER..

Yasemin Yigit dedi ki...

Teşekkürler evet ıspanak püresini taze ispanaktan hazırlayıp birer pastalik buzlukta donduruyorum her zaman elimin altında hazır oluyor

Yasemin Yigit dedi ki...

Teşekkürler ☺☺☺

EMELCE LEZZETLİ ANLAR dedi ki...

Harika görünüyor Yasemin hanım. Rulo pasta her zaman favorim olmuştur. Ellerinize sağlık.

Pınar Çakır dedi ki...

çok muntazam olmuş ellerine sağlık...

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f