Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

HAŞHAŞLI ÇİÇEK POĞAÇA


Haşhaşlı Çiçek Börek
Tokat/Zile'li olarak hamur işlerinde önceliğim haşhaşdır. Çocukluğumuzdan kalan kavrulmuş haşhaş kokusunu, dibeklerde küt küt diye dövülme sesi ve nefis çörekler, böreklerle büyüdüğümüz için vazgeçilmezlerim arasında

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
2 yumurta  ( sarısını ayırıp üzerine sürecegiz )
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
Un

İçi için
1 kase dövülmüş Sarı Haşhaş
1 buçuk su bardağı sıvıyağ

Üzerine
2 Yumurta sarısı
Dövülmemiş Sarı Haşhaş

☺Ilık sütün içerisine yaş mayayı eritiyoruz. Öncelikle sıvı malzemeleri hamur kabımızA alıyoruz çırpacakla çırpıyoruz. Tuzunu atıp azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
☺Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz
☺ Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde yumaklar yapıp üzerine nemli bir mutfak bezi örtüyoruz.
☺ Haşhaşla sıvıyağı karıştırıyoruz
☺ Yumakları servis tabağı kadar açıyoruz içerisine 2 yemek kaşığı yağlı haşhaş sürüyoruz. Yufkayırulo yapıyoruz.
☺ Rulo hamuru 2 parmak genişliğinde bıçakla kesiyoruz. Kestigimiz hamurlar dan 5 tane alıp birini ortaya gelecek şekilde diğer dört hamuru da çevresine koyup muffin kalıbına yeleştiriyoruz.
☺ Bütün yumaklara aynı işlemi yapıyoruz.
☺ Yumurta sarısını sürüp haşhaşını serpiştirip önceden ısıttıgımız fırında 190'C pişiriyoruz
☺Afiyet olsun
☺Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

fulya dedi ki...

Merhabalar,
çok değişik ve sevimli görünüyor, elinize sağlık.
Ben de yeni sayılırım, sizleri de bu gibi farklı ve lezzetli tarifler paylaşmak üzere bloğuma beklerim:))
Sevgiler.
fulyapimlezzetler.blogspot.com
"SİHİRLİ YEMEK KUTUSU"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f