Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

FRAMBUAZLI VE CIKOLATALI PASTA



  Pandispanya için
(4-6 kişiliktir )

2 yumurta
1 tepeli su bardağı +1 yemek kaşığı  (150gr )un
1 buçuk tepeli yemek kaşığı  (40gr )nişasta
1 tepeli çay bardağı şeker
yarım çay bardağı ılık su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
bir fiske tuz

Kreması için

500 gr. süt
1 su bardağından bir parmak eksik  (90gr )un
1 çay bardağı tepeli  (80gr )şeker
1 tepeli yemek kaşığı  (20gr )nişasta
2 tepeli yemek kaşığı kakao
40 gr.çikolata
2  paket vanilya

Süslemek için

1 paket frambuaz
1 paket kalpli Beyaz cikolata
1 tane muz
 4-5 tane bögürtlen

-Yumurtanın sarısını şeker ve ılık su birlikte 10 dakika yüksek ayarda mikserle çırpıyoruz.

-Un, vanilya, nişasta ve kabartma tozunu eleğe koyup bir kez eleyip tekrar eleğe koyup yumurtanin sarisina eleyerek ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.

-Yumurtanın beyazını tuzla birlikte köpük haline gelene kadar çırpıyoruz diger harca katıp spatula ile karıştırıyoruz.

-20 'lik kelepçeli kek kalıbının tabanını tereyağ ile yağlayıp unluyoruz. Harcımızı boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.Önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz.

-Tencerenin içerisine un, nişasta, şekeri ve kakaoyu koyup kaşıkla karıştırıyoruz sütünü yavaşça ekleyip ocakta koyulasana kadar karıştırarak pisiriyoruz kaynamaya başlayınca çikolatayı ekleyip ocaktan alıyoruz. 

-İlk sıcaklığı geçince vanilyasını ekliyoruz. Arada bir karıştırarak soğutuyoruz. Pastaya kullanmadan önce mikserle yüksek ayarda 5 dakika kadar çırpıyoruz.

-Pandispanyayı dört eşit parçaya kesiyoruz. Her kata krema sürüp muz dilimleri diziyoruz bütün katlara aynı işlemi yapıyoruz.

-Kalan krema ile pastamızı kaplıyoruz .

-Meyvelerle süsleyip taban kısmına krema sıkıp üzerine kalpli çikolataları diziyoruz.

-Buzdolabında bir saat kadar dinlendirdikten sonra servis ediyoruz

-Afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

ARZU'NUN LEZZET ADASI dedi ki...

Frambuaz ve çikolata dayanılmaz ikili.... Ellerine kollarına sağlık...

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f