Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

TOMBUL POGACA



PATATESLI TOMBUL POĞACA


4 su bardağı  ılık süt
1 buçuk su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
2 tane küp seker
1paket yas maya

Un


İç Harcı 
1 kase haşlanmış patates 
1 tutam dereotu 
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve pul biber 


Ilık sütün içerisine  mayayı ufalayıp  eritiyoruz , yağını, tuz ve şekeri ekleyip azar azar un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz. 
Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük yumaklar döküp üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp yarım saat daha mayalandırıyoruz. 
Haşlanmış Patatesleri baharatlar ve dereotu ile karıştırıyoruz. 
Mayalanan yumaklarımızı elimizle bastırarak çay tabağından biraz büyük açıyoruz. Ortasına bir yemek kaşığı patates koyup D şeklinde bastırmadan kapatıp bir parmak içerden resimdeki gibi bastırıyoruz. 

Bütün yumaklara aynı işlemi yapıp yağlı kağıt serdigimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz. 
Yumurta sarısını sürüp önceden ısıttıgımız fırında 200’C pişiriyoruz afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz  https://www.facebook.com/mutfakkeyfim







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 yorum:

Fulya Süzen dedi ki...

Poğaçalar, sevimli yüzler gibi olmuş:))) elinize sağlık.
sevgiler...
fulyapimlezzetler.blogspot.com

Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

Yasemin ablamın yiğit oğlumun ismi 😊 poğaçaların şekline bayıldım ellerinize sağlık.👏

Yaseminle Mutfak Keyfi dedi ki...

Tesadüfler güzellikleri de beraberinde getirsin üstad
Desteğiniz için teşekkürler
Saygılar sevgiler

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f