Elmalı Çanta (Fındık Ezmeli)
1 paket milföy hamuru
2 küçük boy elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı fındık ezmesi
2 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
Üzerine
1 yumurta sarısı +1yemek kaşığı süt
Pudra şekeri
Alman marketlerindeki hazır milföy hamuru dikdörtgen ve bir tepsiliktir. Bende bu hamurdan kullandım.
Önce elmayı soyup rendeliyoruz. Bir tavaya alıp şeker ve tarçınla pişiriyoruz. Ben tarcınını çok koydum bu nedenle rengi koyu oldu. Suyunu çekmeye başlayınca fındık ezmesini ekleyip ocaktan alıyoruz karıştırarak fındık ezmesini eritiyoruz. Tamamen soguduktan sonra çekilmiş fındık katıp iç harcını hazırlıyoruz.
Milföy hamurundan sepet şekli veren aparatla resimdeki gibi bir parça kesip alıyoruz. Bu parçayı oklavaile kaldırıp aralıklarının açılmasını sağlıyoruz.
Kalan hamura resimdeki gibi iç harçtan koyup oklavaya aldığımız hamurumuzu üzerine kapatıyoruz.
Kenarlarını düzeltip. Tırtıllı pizza bıçağıyla dikdörtgen şeklinde hamurumuzu kesiyoruz.
Yumurtasını sürüp önceden ısıttıgımız fırında 200'Cpisiriyoruz. Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz
https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
1 yorum:
ne kadar hoş olmuş. ellerinize sağlık...
Yorum Gönder