Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

PATATESLİ BÖREK



Patatesli Börek

SAYFA SAHiPLERiNiN DiKKATiNE kesinlikle hiçbir sayfada tariflerimin yayınlanması için iZiN VERMiYORUM bu benim en dogal hakkımdır.


Hamuru için
2 su bardağı ılık süt
1su bardağı sıvıyağ ...
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 buçuk yemek kaşığı tuz
Un

İç Harcı
1 kg. haşlanmış patates
1 çay kaşığı tuz
Kırmızı toz biber, karabiber pul biber

Yufkalara sürmek için
150 gr.eritilmis tereyağı

Üzerine Sürmek için
2 yumurta
Bir tutam çörekotu

Ilık sütün içerisine şeker ve mayayı katıp eritiyoruz. Ilık suyu ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. Tuzunu atıp azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde yumaklar döküp üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp 5 dakika kadar bekletiyoruz.
Dinlenen yumakları oklava ile tepsi büyüklüğünde açıyoruz. Üzerine bir iki yemek kaşığı tereyağı sürüyoruz.
Patatesli harçtan bir kenarına koyup yufkayı rulo yapıyoruz.
Elimizle ileri geri sürterek ruloyu biraz inceltip yağlı fırın kağıdı serdigimiz tepsimize ortasından başlayarak ruloyu sarıyoruz bütün yufkalara aynı işlemi yapıp  böreğimizi tamamlıyoruz.

Yumurtasını sürüp çörekotunu serpistirip
önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz.
Afiyet olsun.

Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz  https://www.facebook.com/mutfakkeyfim










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 yorum:

Şeniz Akgündüz dedi ki...

Hamurunu denemek isterim.El açması börek yapmakta pek başarılı değilimdir. :)
Ellerinize sağlık

Renkli Pasta Sepeti dedi ki...

Börek nefis görünüyor. Ellerinize sağlık...

Yasemin Yigit dedi ki...

Teşekkürler
Her zaman yaptığım bir hamur benimde yapa yapa elim alıştı inanıyorum ki sizde yapabilirsiniz

Yasemin Yigit dedi ki...

Teşekkürler 😘😘

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f