Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

PİŞİRME DOMATESLİ KIL BİBER TURŞUSU




PİŞİRME DOMATESLİ KIL BİBER TURŞUSU

İster MEZE ister TURŞU deyin isterseniz SOS
Lezzeti on numara
PİŞMİŞ DOMATESLİ KIL BİBERLİ SOS

5 kg.domates
500 gr.acı biber
1 baş sarımsak  (10-15adet)
390ml sirke  (küçük boy kavanozla bir dolu)
390 ml. sıvıya
2 tepeli yemek kaşığı iri tuz

390 ml.ölcüsü= Küçük boy (250ml.)su bardağıyla 1 buçuk bardak yeterli olacaktır.

Biberlerin saplarını koparıp uçlarını bıçakla kesiyoruz.
Domatesleri yıkayıp ortasının beyazını alıp kabuklariyla birlikte rondoda çekip tencereye koyuyoruz. 20-25 dakika orta ateşte bisiriyoruz.
Sarımsakları soyup bir tane domatesle birlikte robotta çekiyoruz.
Domates sosuna sirke, sıvıyağ ve tuzu ekleyip, üzerine biberleri katıp 10 dakika daha kaynatıp sıcak sıcak kavanozlara doldurup ters kapatıyoruz.
Kavanoz kapaklarını mutlaka yeni kullanmanızı tavsiye ediyorum.
Serin ve karanlık bir yerde saklıyoruz.
Afiyet olsun









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f