Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

CEVİZLİ KABAK TATLISI



Cevizli Kabak Tatlısı

2 dilim kabak
(Kabukları temizlendikten sonra 1600 gr.geldi)
2 bucuk su bardağı (500gr.)
toz şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Hazırlanışı:
Kabak tatlısını hazırlamak için önce kabakları dilimliyoruz.
Dilimledigimiz kabakları akşamdan şekerle birlikte tencereye koyup sabaha kadar bekletiyoruz.
Ertesi gün kabakların sekerli suyu çıkmış olacaktır.
Tencereyi ocağa koyup (indiksiyon ocaklarda 5’de)
kaynatıyoruz kaynadıktan sonra ocağı kısık ayara alıp kabakları dağılmadan pisiriyoruz. Pistikten sonra tadını kontrol edip sekeri az ise biraz daha şeker ilave edebilirsiniz.
Pişirdigimiz kabağın içerisine 2 küçük kepçe kabağın serbetinden koyup çatalla kabakları eziyoruz.
Krema kıvamında olduğun da bardakların içerisine birer kaşık kabak koyup üzerine 1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz katıp üzerine tekrar kabak koyup
ceviz parçaları ile süsleyip servis ediyoruz.

Afiyet olsun 
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f