Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ISPANAKLI KAFESLİ BÖREK




ISPANAKLI KAFESLİ BÖREK
Kış mevsiminin en güzel sebzesi ıspanağı ben en çok böreklerde seviyorum lezzetinden hiçbirşey kaybetmeden tüketiyoruz.

2 Su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Un

İç Harcı için
500 gr temizlenmiş  yıkanmış ıspanak
Karabiber, kırmızı toz biber, tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kase ezilmiş beyaz peynir

Ara katlara sürmek için
100gr eritilmiş tereyağı

☺ Ilık sütün içerisine şeker ve mayayı katıp eritiyoruz üzerine ılık su ve sıvıyağı ekleyip çırpacakla çırpıyoruz. Tuzunu atıp azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
☺Dinlenen hamurdan limon büyüklüğünde yumaklar yapıp üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp 10 dakika daha dinlendiriyoruz.
☺ Ispanakları ince ince kıyıyoruz baharat ve yağla birlikte karıştırıyoruz.
☺Her yufkayı ister dikdörtgen isterseniz de yuvarlak tepsimize göre açıyoruz.
☺ 1. yufkayı tepsiye yerleştirip üzerine bir-iki  kaşık kadar tereyağ gezdiriyoruz.
 ☺ 2. yufkayı açıp birincinin üzerine kapatıyoruz üzerine biraz peynir serpiştiriyoruz.
☺3.yufkayı açıp üzerine kapatıyoruz ve bolca ıspanak seriyoruz.
☺4.yufkayı ıspanağın üzerine kapatıp bir iki kaşık tereyağı gezdiriyoruz. Kalan peyniri seriyoruz.
☺5.yufkayı açıp diğerinin üzerine kapatıyoruz kalan ıspanağı seriyoruz.
☺6 .yufkayı açıp özel bıçakla kesikler yapıyoruz en üste kapatıyoruz kenarlarının fazlasını alıyoruz. Eğer bu özel alete sahip değilseniz son yufkayı açıp  birer parmak kalınlığında şeritler kesip bu şeritleri tek tek yerleştirerek kafes modeli verebilirsiniz
☺ Yumurta sarısını sütle çırpıp böreğimize sürüyoruz önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz
☺Afiyet olsun
☺ Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f