FINDIK LAHMACUN
2 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 paket Instant kuru maya (10gr)
1 tepeli yemek kaşığı tuz
Yeterince un
Kıyma Harcı
1 kase (600-700gr) kıyma
3 tane kuru soğan
4-5 adet sarımsak
3 tane yeşil biber
1 paket domates sosu
1 çorba kasesi kıyılmış maydanoz
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kimyon karabiber tuz pul biber isot
Ilık sütün içerisine kuru maya ve şekeri eritip 5-10 dk. Ön mayalama yapıp ılık suyu ve tuzuda katıp karıştırıyoruz azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur eyoğuruyoruz. Hamurumuzu 15-20 dakika bekletip ceviz büyüklüğünde yumaklar ydöküp üzerine nemli bez örtüyoruz ve 15 -20 dakika daha dinlendiriyoruz.
Soğanı yeşil biberi ve sarımsağı robatta çekiyoruz diğer malzemelerle karıştırarak harcımızı hazırlıyoruz.
Yumakları çay tabağından biraz büyük açıp hazırladığımız harçtan birer servis kaşığı koyup kaşığın tersiyle hamura seriyoruz.
Lahmacun makinasinda yada pizza tavasında veya ocakta kapaklı teflon tavada pişiriyoruz . Pişen lahmacunları etli kısmı yüz yüze gelecek şekilde ikişerli kapatıp üzerini mutfak bezi ile örtüyoruz.
Afiyet Olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
1 yorum:
Tariflerinize diyecek bulamıyorum. Hepsi birbirinden güzel. Evde lahmacun yapmayı hep istedim fakat hiç denemedim ama bu tarifle kesinlikle deneyeceğim. Ellerinize sağlık. Yorumumu mutlaka bildiririm.
Yorum Gönder