Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KELEBEK YAŞ PASTALAR




Kelebek Yaş Pasta
Böyle bir pasta hazırlamak diğer pastalara göre pratik çünki hataları kapatması renkli şekerler sayesinde daha da kolay. Kesimi servisi ve görselliğiyle de pratikligi cazip geliyor .Okul toplantısı için hazırladığım bu güzel tarife bir göz atalım

 Malzemeler
5 yumurta
1 su bardağı(150gr) şeker
1su bardağı tepeli (180gr.) Un
yarım su bardağı (60gr.) nisasta
1paket kabartma tozu
1paket vanilya şekeri
bir fiske tuz
yarım çay bardağı ılık su

Kreması için
500 gr.mascarpone yada labne peyniri
4 yemek kaşığı yoğurt (çok sulu olmasın)
100 gr.pudra şekeri
1paket vanilya şekeri

Ara kata koymak için
2 adet muz

Süslemek için
kırık çikolata parçaları
1su bardağı hindistan cevizi
2 paket pasta kirazı
renkli boncuk şekerler

Yumurtanın beyazını tuzla,
sarısını şeker ve ılık suyla çırpıyoruz.
İki yumurta harcını birlestirip spatula ile karıştırıyoruz.
Un, kabartma tozu, nisasta ve vanilya şekerini eleyerek üç defada harca ekleyip spatula ile iyice yediriyoruz.
Orta boy kelepçeli kek kalıbının tabanını yağlayıp unluyoruz.
Harcımızı kalıba kenarlarından başlayarak boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurup kabarcıklarını alıyoruz.
180'C önceden ısıtılmış fırında kapağı açmadan pisiriyoruz.
Pastamız soguduktan sonra kalıptan çıkarıp önce enine ikiye kesip sonra ortadan iki eşit parçaya kesiyoruz.
Kelebek sekli verdikten sonra oval kısımlarında kanat sekli vermek için resimdeki gibi üçgen iki parça kesiyoruz
Mascarpone, yoğurt, pudra şekeri ve vanilya şekerini 5 dakika süreyle cırpıp kremayı hazırlıyoruz.
Pastamızı servis tabağına resimdeki gibi yerlestiriyoruz.
Krema sürüp muz dilimlerini yerlestiriyoruz.
Kenarlarından üçgen kestigimiz parcaları muzların üzerine ufalayıp diğer katını kapatıyoruz.
Kremayla pastamızı kaplayıp
kenarlarına çikolatala parcaları serpip üst kısmını hindistan cevizine buluyoruz.
Kirazlar ve renkli boncuk sekerlerle belirgin kelebek sekli verip pastamızı tamamlıyoruz.Afiyet olsun

Pastanın içindeki cikolata kreması sizi yanıltmasin oglumun dogum gününe iki ayrı pasta yaptım kalan kremayı kullandım.. Afiyet olsun 

Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim


























  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok güzel. Ellerinize sağlık

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f