Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

DÜRÜM EKMEGi


DÜRÜM EKMEGi

SAYFA SAHiPLERiNiN DiKKATiNE kesinlikle hiçbir sayfada tariflerimin yayınlanması için iZiN VERMiYORUM bu benim en dogal hakkımdır.  
Hazır dürüm ekmeklerinin içerisindeki domuz kılı ve diğer katkı maddelerini öğrendikten sonra artık kendi ekmeğimi kendim yapıyorum

2,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
yarım çay bardağında biraz az sıvıyağ
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı tuz
ve alabildiği kadar un

Su,süt,yumurta,tuz,ve sıvıyağı geniş bir kaba alın üzerine unu yavaş yavaş ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıyoruz.
Yumurtadan daha küçük bezeler yapıp uzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendiriyoruz.
Bezeleri unlayarak merdane yardımıyla servis tabağından biraz daha büyük açıyoruz
Açtığımız yufkayı Sacda yada büyük bir teflon tavada, pizza tavasında pişirebilirsiniz. kızgın sac üzerine alıp yufkanın her iki tarafını da biraz pişirip yufkaları sıcakken sofra bezinin içine sarıyoruz diğer bezelerede aynı şekilde yapıyoruz.
Yufkaları daha uzun süre kullanmak için mutlaka buzlukta veya derindondurucuda saklıyoruz istediğiniz zaman buzluktan çıkarıp mutfak bezine sarıp kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun

Bizi facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

ROJİN BUZ dedi ki...

Ellerine saglik bende sacta yapiyorum en güzeli gönül rahatligila yapip yemek

Yasemin Yigit dedi ki...

Tesekkürler Rojin

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f