Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KİRAZ TURŞUSU KAVURMASI



Kiraz Turşusu Kavurması

Başlığı okuduğunuzda  " hadi canım sende " dediğinizi duyar gibiyim. Pek çoğumuz bilmesekte Karadenize özel bir yemek. Eşim Ordulu olduğu için bende onun yöresinin yemeklerini öğrendim. Mutlu bir evliliğin sırlarından biriside eşinizin sevdiği yöresel Yemekleri pişirebilmektir hanımlar

Yazdan Kiraz Turşusunu hazırlamıştım tarifi blogumuzda ekli


1 kase kiraz turşusu
2 orta boy soğan
Pul biber, karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Kirazların turşu suyunu boşaltıp çekirdeklerini ayıklayıp suda bir kaç saat bekleti
yoruz.
Tuzunun azalması için arada bir suyu döküp yenileyin.
Kirazları büyüklüğüne göre 3-4 parçaya kesiyoruz. Soğanları küçük küçük doğruyuruz.
Tavamıza yağımızı koyup soğanları saydamlaşınca ya kadar kavurup baharatlarını ekliyoruz.
Süzdüğümüz kirazları üzerine eklekleyip karıştırıyoruz.
Arada bir karıştırarak 15-20 dakika kadar yemeğimizi kavuruyoruz. dilediğiniz gibi suslediginiz servis tabağına alıp yufka ekmeğiyle yiyoruz. Afiyet olsun
Tadı hafif bir et yemeğine benziyor.
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f