Şipşak Pişmeyen Pasta
Ansızın gelen misafirleriniz için, okul ve toplantılarda fazla vaktinizi almadan hazırlayabileceğiniz hazır malzemelerden yaptığım leziz bir pasta tarifimi daha sizlerle paylaşmaktan mutluyum.
Tabanı için
2 paket Kepekli Bisküvi
2 yemek kaşığı sıvı margarin yada eritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığı süt
Kreması için
500 gr labne peyniri yada Maskarpone
1 çay bardağı süt
1 paket kremşanti
1 çay bardağı toz şeker
Portakal Sosu için
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
3 yemek kaşığı şeker
1 tepeli yemek kaşığı nişasta
(Portakalın suyu tatlı ise şekeri azaltın )
Ben özel plastik kalıp kullandım bunun yerine kelepçeli kek kalıbı yada tabanı yuvarlak kapta kullanabilirsiniz.
Portakal suyunu nişasta ve şekerle karıştırarak orta ateşte koyulasana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp arada bir karıştırarak soğutuyoruz.
Soğuk süt ve kremsantiyi mikserle yüksek ayarda çırpıyoruz. Labne peynirini ve şekeri katıp tekrar yüksek ayarda çırpıp kremamızı hazırlıyoruz.
Kepekli bisküviyi robotta çekiyoruz. İçerisine tereyağını sütü ekleyip yogurarak hamur haline getiriyoruz
Kelepçeli küçük boy kek kalıbının tabanına yağlı fırın kağıdı koyup kelepçesini kapatıyoruz . Yoğurdugumuz hamur tabanını kalıbın tabanına elimizle bastırarak düzlüyoruz.
Üzerine kremamızı boşaltıyoruz. Spatulayla düzeltip portakal sosunu en üste döküp pastamızı tamamlıyoruz.
Eğer vaktiniz varsa akşamdan yapıp sabaha kadar buzdolabında bekletebilirsiniz vakit yoksa bu pastayı hazırlayıp buzlukta 20 dakika bekletip sonrasında servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
2 yorum:
ellerine sağlık,pratik,leziz ve çok şık :)
afiyetle
Çok güzel olmuş. harika bir sunum. ellerinize sağlık...
Yorum Gönder