Pandispanya için
(4-6 kişiliktir )
2 yumurta
1 tepeli su bardağı +1 yemek kaşığı (150gr )un
1 buçuk tepeli yemek kaşığı (40gr )nişasta
1 tepeli çay bardağı şeker
yarım çay bardağı ılık su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
bir fiske tuz
Kreması için
500 gr. süt
1 su bardağından bir parmak eksik (90gr )un
1 çay bardağı tepeli (80gr )şeker
1 tepeli yemek kaşığı (20gr )nişasta
2 tepeli yemek kaşığı kakao
40 gr.çikolata
2 paket vanilya
Süslemek için
1 paket frambuaz
1 paket kalpli Beyaz cikolata
1 tane muz
4-5 tane bögürtlen
-Yumurtanın sarısını şeker ve ılık su birlikte 10 dakika yüksek ayarda mikserle çırpıyoruz.
-Un, vanilya, nişasta ve kabartma tozunu eleğe koyup bir kez eleyip tekrar eleğe koyup yumurtanin sarisina eleyerek ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
-Yumurtanın beyazını tuzla birlikte köpük haline gelene kadar çırpıyoruz diger harca katıp spatula ile karıştırıyoruz.
-20 'lik kelepçeli kek kalıbının tabanını tereyağ ile yağlayıp unluyoruz. Harcımızı boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.Önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz.
-Tencerenin içerisine un, nişasta, şekeri ve kakaoyu koyup kaşıkla karıştırıyoruz sütünü yavaşça ekleyip ocakta koyulasana kadar karıştırarak pisiriyoruz kaynamaya başlayınca çikolatayı ekleyip ocaktan alıyoruz.
-İlk sıcaklığı geçince vanilyasını ekliyoruz. Arada bir karıştırarak soğutuyoruz. Pastaya kullanmadan önce mikserle yüksek ayarda 5 dakika kadar çırpıyoruz.
-Pandispanyayı dört eşit parçaya kesiyoruz. Her kata krema sürüp muz dilimleri diziyoruz bütün katlara aynı işlemi yapıyoruz.
-Kalan krema ile pastamızı kaplıyoruz .
-Meyvelerle süsleyip taban kısmına krema sıkıp üzerine kalpli çikolataları diziyoruz.
-Buzdolabında bir saat kadar dinlendirdikten sonra servis ediyoruz
-Afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
1 yorum:
Frambuaz ve çikolata dayanılmaz ikili.... Ellerine kollarına sağlık...
Yorum Gönder