RAMAZAN MENÜLERi
*SULU KÖFTE
*CACIK
*KABAK DOLMASI
*HALKA TATLISI
SULU KÖFTE
300gr kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı un
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı kuru maydanoz
1 adet yumurta
Kimyon, tuz, karabiber
Pişirmek için
4 su bardağı su
1 adet orta boy soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tepeli yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
- Soğanı robotta çekiyoruz.
- Kıymayı, soğanı, maydanoz, irmik ve unu geniş bir kaba koyup üzerine yumurtayı kırıp yoğuruyoruz
- Baharatlarını ekleyip tekrar yoğurup yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Tepsiye biraz un serpiştirip köftemizi minik misketler halinde yuvarlıyoruz.
- Soğanı incecik kıyıyoruz sıvıyağla birlikte tencereyekoyup
kavuruyoruz. Soğanlar saydamlaşınca salçasını ekleyip karıştırıyoruz
nanesini de atıp köfteleri ilave ediyoruz. Köfteleri ezmeyecek şekilde
spatulayla karıştırıp suyunu ve tuzunu atıp pişmeye bırakıyoruz. Afiyet
olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
CACIK
4 tane salatalık
300gr yoğurt
1 diş sarımsak
1 tutam tuz
Üzeri için
Zeytinyağı
Nane
Taze Kekik
Pul biber
Cacık en kolay hazırlanabilen ve ara öğün yada özel yemeklerin tamamlayıcısı olarak nefissss bir lezzettir.
Salatalıkları rendeliyoruz üzerine tuz ekip sarımsağı ezip ilave ediyoruz.
Salatalığın kendi suyu çıktıktan sonra yoğurdunu ekleyip karıştırıyoruz.
Naneyi zeytinyağında kavurup cacığın üzerine birer tatlı kaşığı koyup taze kekik ve pul biber serpip servis ediyoruz.
Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
KABAK DOLMASI
2adet kabak
4-5 adet biber
1çay bardağı pirinc
1tane soğan
1kase maydanoz
1tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz,karabiber
Pisirmek icin 2 yemek kaşığı domates sosu yada salça
1cay bardağı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Pirinci yıkayıp kaseye alıyoruz.
Maydanozu, soğanı doğruyoruz.Pirince ekliyoruz.Baharatını ve zeytinyağını da koyup karıştırıyoruz.
Kabakları istediginiz boyda kesip içlerini oyuyoruz.
İçinden çıkan kabak parçalarını kücük kücük doğrayıp biraz tuzluyoruz.
Kabakları doldurup tencereye diziyoruz.
Kabak parcalarını kabakların üzerine koyup kalanları tencerenin kenarlarına dolduruyoruz.
Salçayı yada domates sosunu biraz sulandırıp,yağını ekleyip tencereye boşaltıyoruz.
Yemegimizi orta ateşte pışmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun.
(Ben salça yerine yazdan yaptığım domates sosunu kullandım)
HALKA TATLISI
2 ,5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek nişasta
1 fiske tuz
3 yumurta
Şerbeti için
3 buçuk su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Çeyrek limon
Kızartmak icin
1 litre yağ
Öncelikle şerbetimizi yapıyoruz.Su ve sekeri karıştırıp limon suyunu ekleyip kaynadıktan sonra 20 dakika kadar daha kaynatıp koyu bir şerbet yapıyoruz. Şerbeti akşamdan yaparsanız daha koyu ve soguk olur.
Su ,tuz,seker ve tereyağını tencerede karıştırarak eritiyoruz.Kaynadıktan sonra ununu ilave edip tahta kaşıkla pütür olmayacak şekilde karıştırıp ocaktan alıyoruz.
Ilıdıktan sonra içerisine teker teker yumurtaları ekleyip cok yumusak olmayan bir hamur yoguruyoruz.
Irmik ve nisastasını da ekledikten sonra hamuru sıkma torbasına dolduruyoruz.
Yıldız büyük boy uç kullanabilirsiniz.
Soguk yağın icerisine hamuru istediginiz büyüklükte sıkıp makas yardımı ile kesiyoruz.
Orta ateste hamurları pisirip soguk şerbete bırakıyoruz.Afiyet olsun
Hamurunuz katı olursa bir yumurta daha ekleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder