RAMAZAN MENÜLERi
KEMIKLI KUZU TANDIR
SEHRIYE CORBASI
FINCANDA TOP KADAYIF
KEMiKLi KUZU TANDIR
Şöyle çatalı batırınca dağılan, kemiği ayrılan ama haşlama tadından da biraz daha lezzetli bir et tarifi arayanlara hemde tencerede pisirilebilecek nefis bir tarifim var
1 buçuk kg.doğranmış kemikli kuzu kol
3 diş sarımsak
2-3 top karabiber
bir tutam biberiye
Kekik, kimyon, pul biber, tuz
Etleri sudan geçirip tencereye koyuyoruz.Sarımsak , top karabiber ve biberiyeyide ekleyip hiç su koymasan tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynatıyoruz. Etler kendi suyunu saldıktan sonra ocağı biraz daha kısıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Suyunu çektikten sonra bir bardak sıcak su ekleyip orta ateste pişmeye bırakıyoruz.
Sonra tekrar suyunu çekince sıcak su ekleyip toplamda orta ateşte 1buçuk saat kadar aynı işlemi yapıp pişiriyoruz.
Etlerimiz iyice pistikten sonra baharat ve tuzunu atıp tencerenin kapağını açıp etleri kendi yağıyla biraz kızartıyoruz. Çift taraflı kızarttıktan sonra yarım su bardağı sıcak su ilave edip tencerenin tabanına yapışan parçaları kaynatıp sos olarak kullanıyoruz.
Eğer dana eti kullanacaksanız mutlaka sıvıyağ ekleyip kızartın aksi takdirde çok kuru ve yavan olur.
Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
KEMiKLi KUZU TANDIR
Şöyle çatalı batırınca dağılan, kemiği ayrılan ama haşlama tadından da biraz daha lezzetli bir et tarifi arayanlara hemde tencerede pisirilebilecek nefis bir tarifim var
1 buçuk kg.doğranmış kemikli kuzu kol
3 diş sarımsak
2-3 top karabiber
bir tutam biberiye
Kekik, kimyon, pul biber, tuz
Etleri sudan geçirip tencereye koyuyoruz.Sarımsak , top karabiber ve biberiyeyide ekleyip hiç su koymasan tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynatıyoruz. Etler kendi suyunu saldıktan sonra ocağı biraz daha kısıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Suyunu çektikten sonra bir bardak sıcak su ekleyip orta ateste pişmeye bırakıyoruz.
Sonra tekrar suyunu çekince sıcak su ekleyip toplamda orta ateşte 1buçuk saat kadar aynı işlemi yapıp pişiriyoruz.
Etlerimiz iyice pistikten sonra baharat ve tuzunu atıp tencerenin kapağını açıp etleri kendi yağıyla biraz kızartıyoruz. Çift taraflı kızarttıktan sonra yarım su bardağı sıcak su ilave edip tencerenin tabanına yapışan parçaları kaynatıp sos olarak kullanıyoruz.
Eğer dana eti kullanacaksanız mutlaka sıvıyağ ekleyip kızartın aksi takdirde çok kuru ve yavan olur.
Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
ŞEHRIYE ÇORBASI
3 adet domates
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
1çay bardağı (120gr) şehriye
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 su bardağı sıcak su
tuz, karabiber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine
1 yemek kaşığı kuru nane
☆soğan ve yeşil biberi ince ince doğrayıp sıvı yağda saydamlaşana kadar kavuruyoruz.
☆Domatesleri küçük küçük doğrayıp salça ile birlikte kavrulan soğana ekliyoruz.
☆Domatesler suyunu salmaya başlayınca sıcak suyunu katıp kaynatıyoruz.
☆Kaynayan çorbamıza sehriyesini katıp pismeye bırakıyoruz.
☆ Şehriyeler pistikten sonra kıvamını ayarlayıp (gerekirse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz) baharatlarını katıp servis yapıyoruz.
☆Çorba kasesine aldığımız çorbanın üzerine kuru nane ekeleyip limonla servis yapıyoruz.
Afiyet olsun
3 adet domates
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
1çay bardağı (120gr) şehriye
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 su bardağı sıcak su
tuz, karabiber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine
1 yemek kaşığı kuru nane
☆soğan ve yeşil biberi ince ince doğrayıp sıvı yağda saydamlaşana kadar kavuruyoruz.
☆Domatesleri küçük küçük doğrayıp salça ile birlikte kavrulan soğana ekliyoruz.
☆Domatesler suyunu salmaya başlayınca sıcak suyunu katıp kaynatıyoruz.
☆Kaynayan çorbamıza sehriyesini katıp pismeye bırakıyoruz.
☆ Şehriyeler pistikten sonra kıvamını ayarlayıp (gerekirse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz) baharatlarını katıp servis yapıyoruz.
☆Çorba kasesine aldığımız çorbanın üzerine kuru nane ekeleyip limonla servis yapıyoruz.
Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
FiNCANDA TOP KADAYIF
Muğla 'dan aldığımız Kadayıflar Fadime Serimer Annannemizin ellerinden lezzete dönüştü ellerin dert görmesin.
• 300 gr taze kadayıf
• 125 gr eritilmiş tereyağı
• 1kase iri çekilmiş ceviz
Şerbeti için
• 3 su bardağı su
• 3 su bardağı şeker
• 1 çorba kaşığı limon suyu
● Su ve şekeri tencereye alıp kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon suyu ekleyip birkac dakika daha kaynatııp ocaktan alıp şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
● Tereyağını bir tavada ertiip, soğumaya bırakıyoruz.
● Kadayıfları geniş bir kaba alııp havalandırarak didikliyoruz. Soğumuş tereyağını ekleyip iyice harmanlıyoruz.
● Küçük kahve fincanına bir parça kadayıfı resimdeki gibi yerleştiriyoruz. Parmak uçlarımızla hafifçe bastırıp, üzerine bolca ceviz serpiştiriyoruz, Fincanın kenarlarındaki kadayıfları kapatıp tekrar bastırıyoruz .
● Fincandaki top kadayıf tepsiye ters çeviriyoruz.
● Kadayıflar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
● Önceden ısıttıgımız fırında ısıtılmış 175'C kızarana kadar pişiriyoruz.
● Pişen kadayıflar fırından çıkartııp soğuk şerbeti sıcak kadayıfların üzerlerine gezdirilerek döküyoruz.
● Soğuyunca üzerlerine isteğinize göre antep fıstığı yada jaymakla süsleyerek servis yapıyoruz.
● Afiyet olsun
• 300 gr taze kadayıf
• 125 gr eritilmiş tereyağı
• 1kase iri çekilmiş ceviz
Şerbeti için
• 3 su bardağı su
• 3 su bardağı şeker
• 1 çorba kaşığı limon suyu
● Su ve şekeri tencereye alıp kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon suyu ekleyip birkac dakika daha kaynatııp ocaktan alıp şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
● Tereyağını bir tavada ertiip, soğumaya bırakıyoruz.
● Kadayıfları geniş bir kaba alııp havalandırarak didikliyoruz. Soğumuş tereyağını ekleyip iyice harmanlıyoruz.
● Küçük kahve fincanına bir parça kadayıfı resimdeki gibi yerleştiriyoruz. Parmak uçlarımızla hafifçe bastırıp, üzerine bolca ceviz serpiştiriyoruz, Fincanın kenarlarındaki kadayıfları kapatıp tekrar bastırıyoruz .
● Fincandaki top kadayıf tepsiye ters çeviriyoruz.
● Kadayıflar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
● Önceden ısıttıgımız fırında ısıtılmış 175'C kızarana kadar pişiriyoruz.
● Pişen kadayıflar fırından çıkartııp soğuk şerbeti sıcak kadayıfların üzerlerine gezdirilerek döküyoruz.
● Soğuyunca üzerlerine isteğinize göre antep fıstığı yada jaymakla süsleyerek servis yapıyoruz.
● Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder