RAMAZAN MENÜSÜ
*ET SOTE
*BARBUNYA
*YOGURTLU KEREVİZ
*İRMİK MANTOLU HİNT SARAY PARE
ET SOTE
1 kg. Kuşbaşı dana eti
3 diş sarımsak
1 tepeli yemek kaşığı biber salçası
3 adet domates
1 çay tabağı kadar kıyılmış taze kekik
1 çay bardağı sıcak su
1 tepeli yemek kaşığı tereyağı
Kimyon, karabiber, kırmızı toz biber
○ Kuşbaşı etleri 1 buçuk su bardağı sıcak su ile haşlıyoruz.
○Haşlanmış etlere tereyağını ekleyip sarımsak ve taze kekigini ilave edip kavuruyoruz.
○ Salçasını katıp karıştırdıktan sonra domatesleri ekleyip suyunu salana kadar pişiriyoruz.
○Sıcak su ekleyip baharatlarını atıp 5 dakika kadar daha pişirip yemeğimizi hazırlıyoruz.
○ Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
BARBUNYA
1 kase barbunya (tazesi yada kurusu)
1adet havuç
1adet kuru soğan...
1adet orta boy patates
1tepeli yemek kaşığı biber salçası
1 buçuk su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı zeytinyağı
kalın bir limon dilimi
karabiber, pul biber
Servis etmek için
1kase kıyılmış maydanoz
Kuru barbunya kullanacaklar bir gece önceden bol suyla ıslamaları gerekmektedir.
ince ince doğradığımız soğanı zeytinyağıyla kavuruyoruz salçasını barbunyasını ve havuçlarını ekleyip kısa süreli kavurup suyunu ekliyoruz.
Kaynamaya başlayınca baharatlarını limonunu şekerini katıp küp şeklinde dogradığımız patatesleri de ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
Barbunyanız pismeden suyunu çekerse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
Barbunyamız pistikten sonra icindeki limon dilimini almayı unutmayın.
Servis tabagına aldığımız barbunyanın üzerine maydanoz serpip servis ediyoruz afiyet olsun.
1 kase barbunya (tazesi yada kurusu)
1adet havuç
1adet kuru soğan...
1adet orta boy patates
1tepeli yemek kaşığı biber salçası
1 buçuk su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı zeytinyağı
kalın bir limon dilimi
karabiber, pul biber
Servis etmek için
1kase kıyılmış maydanoz
Kuru barbunya kullanacaklar bir gece önceden bol suyla ıslamaları gerekmektedir.
ince ince doğradığımız soğanı zeytinyağıyla kavuruyoruz salçasını barbunyasını ve havuçlarını ekleyip kısa süreli kavurup suyunu ekliyoruz.
Kaynamaya başlayınca baharatlarını limonunu şekerini katıp küp şeklinde dogradığımız patatesleri de ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
Barbunyanız pismeden suyunu çekerse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
Barbunyamız pistikten sonra icindeki limon dilimini almayı unutmayın.
Servis tabagına aldığımız barbunyanın üzerine maydanoz serpip servis ediyoruz afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
YOGURTLU KEREVİZ
Kerevizli Havuç Yoğurtlama
500gr. natur yoğurt
2 tane orta boy havuç
yarım dilim kereviz ( bir bütünün yarısı)...
1 diş sarımsak
1çay kaşığı ucuyla tuz
istege bağlı olarak 2 yemek kaşığı mayonez ( ben koymuyorum mayonezsiz daha sağlıklı)
Havuçları ve kerevizi soyup rendeliyoruz.
Yoğurdu dövülmüş sarımsak ve tuzla çırpıyoruz.
Havuç ve kerevizleri katıp karıştırıyoruz soğuk olarak servis ediyoruz.
Kalan kerevize limon sürüp streç folye ile kaplarsanız bir dahaki kullanıma kadar kararmaz.
İRMİK MANTOLU SARAY PARE TATLISI
125 gr.tereyagı yada margarin
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
3 buçuk 4 su bardağı elenmmis un
1 kase irmik
Badem
ŞERBETİ İÇİN
3 Su bardağı şeker
2 buçuk su bardağı su
Yarım limon suyu
Tatlımızın öncelikle şerbetini hazırlıyoruz. Şeker ve suyu tencereye koyup kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra limon suyu ekleyip ocağı kısıp kaynatıyoruz.
Un hariç diger malzemeleri karıştırıp azar azar un ekliyoruz.Hamurumuzu 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp irmige buluyoruz.
Bütün hamura aynı şekilde şekillendirip fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine fındık yada badem batırıp önceden ısıtılmış fırında 200 'C pişiriyoruz.
Pişen tatlımız soğumaya yakın ılık şerbetini döküyoruz.
İsteğe bağlı olarak servis yaparken antepfıstığı serpistirebilirsiniz.
Afiyet olsun
Kerevizli Havuç Yoğurtlama
500gr. natur yoğurt
2 tane orta boy havuç
yarım dilim kereviz ( bir bütünün yarısı)...
1 diş sarımsak
1çay kaşığı ucuyla tuz
istege bağlı olarak 2 yemek kaşığı mayonez ( ben koymuyorum mayonezsiz daha sağlıklı)
Havuçları ve kerevizi soyup rendeliyoruz.
Yoğurdu dövülmüş sarımsak ve tuzla çırpıyoruz.
Havuç ve kerevizleri katıp karıştırıyoruz soğuk olarak servis ediyoruz.
Kalan kerevize limon sürüp streç folye ile kaplarsanız bir dahaki kullanıma kadar kararmaz.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
İRMİK MANTOLU SARAY PARE TATLISI
125 gr.tereyagı yada margarin
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
3 buçuk 4 su bardağı elenmmis un
1 kase irmik
Badem
ŞERBETİ İÇİN
3 Su bardağı şeker
2 buçuk su bardağı su
Yarım limon suyu
Tatlımızın öncelikle şerbetini hazırlıyoruz. Şeker ve suyu tencereye koyup kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra limon suyu ekleyip ocağı kısıp kaynatıyoruz.
Un hariç diger malzemeleri karıştırıp azar azar un ekliyoruz.Hamurumuzu 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp irmige buluyoruz.
Bütün hamura aynı şekilde şekillendirip fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine fındık yada badem batırıp önceden ısıtılmış fırında 200 'C pişiriyoruz.
Pişen tatlımız soğumaya yakın ılık şerbetini döküyoruz.
İsteğe bağlı olarak servis yaparken antepfıstığı serpistirebilirsiniz.
Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder