Memleketimin yöresel yemeklerinden
MADIMAK
Madımak yaz aylarında bahçelerde tarlalarda yetişen bir bitkidir.
Pek çok yörede farklı isimlede pisirilmektedir.
Tokatta kadınlar komşularıyla toplanıp madımak toplamaya giderler toplanan madımaklar temizlenip yıkanıp kış için kurutulur yada temizlendikten sonra satırla kıyılıp buzlukta da saklanabilir.
1tepeli kase kuru Madımak
3-4 adet sarımsak
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek
kaşığı bulgur
1 tatlı kaşığı biber salçası
karabiber, kırmızı toz biber ve tuz
3-4 su bardağı sıcak su
Madımaklar kuru olsada pisirmeden önce tekrar ayıtlıyoruz derin bir kaba koyup üzerine su ısıtıcısında kaynattıgımız sıcak suyu boşaltıp ön haşlama yapıyoruz.
Bitkinin yaprakları açılana kadar 5-10 dakika suda bekletip süzüyoruz.
Tencereye doğradığımız sarımsakları ve sıvıyağı koyup hafif kavuruyoruz salçasını ve baharatlarını koyup madımagida ilave edip biraz kavurup bulgurunu ve sıcak suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
1 tatlı kaşığı biber salçası
karabiber, kırmızı toz biber ve tuz
3-4 su bardağı sıcak su
Madımaklar kuru olsada pisirmeden önce tekrar ayıtlıyoruz derin bir kaba koyup üzerine su ısıtıcısında kaynattıgımız sıcak suyu boşaltıp ön haşlama yapıyoruz.
Bitkinin yaprakları açılana kadar 5-10 dakika suda bekletip süzüyoruz.
Tencereye doğradığımız sarımsakları ve sıvıyağı koyup hafif kavuruyoruz salçasını ve baharatlarını koyup madımagida ilave edip biraz kavurup bulgurunu ve sıcak suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
3 yorum:
Hayırlı cumalar Yasemin Hanım. Sanırım Sivaslısınız.Çok sevindim nette hemşehrimle karşılaşmak hep mutlu etmiştir beni.Ellerinize sağlık.Sayfanızı çok beğendim. Takibimdesiniz.
Hayırlı cumalar Yasemin Hanım. Sanırım Sivaslısınız.Çok sevindim nette hemşehrimle karşılaşmak hep mutlu etmiştir beni.Ellerinize sağlık.Sayfanızı çok beğendim. Takibimdesiniz.
Ellerine sağlık Yasemin'cim..
Yorum Gönder