Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

RAMAZAN MENÜLERI


RAMAZAN MENÜSÜ 

*HAVUC CORBASI
*HiNDi KUSBASI
*KABAK TATLISI



Havuç Çorbası

*4-5 adet orta boy havuç
*3 adet orta boy patates
*1 adet kuru soğan
*2 yemek kaşığı un
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvıyağ
*Tuz , karabiber, pul biber
*4 su bardağı su


-Havuç, patates ve soğanı rendeliyoruz.
-Unu sıvıyağla birlikte biraz kavuruyoruz.
-Rendeledigimiz sebzeleri ekleyip, kavuruyoruz.
-Suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
-Piştikten sonra sütü ekleyip blenderden geçirdiğimiz çorbaya baharatlarınıda ekleyip servis ediyoruz.
-Afiyet olsun

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

HiNDİ KUŞBAŞI

500gr. Hindi yada tavuk gögsü 

1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı susam yağı( isteğe bağlı)
Tuz, köri ,karabiber ,kırmızı toz biber
Kekik

Hindi yada tavuk etini kuşbaşı doğruyoruz.
Sıvıyağ ,susam yağı ve baharatları bir kapta karıştırıyoruz.
Etleri ilave edip yarım saat dinlendiriyoruz.
Pişirmeden önce etleri süzgece alıp yağını akıtıyoruz.
Teflon tavayı ocakta ısıtıp , kızgın tavada etleri pisiriyoruz.
Afiyet olsun. 

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

KABAK TATLISI

2 Dilim Kabak
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı iriçekilmiş ceviz
 
Kabakları dilimleyip tencereye diziyoruz.
Üzerine şekeri boşaltıp bir kac saat bekletiyoruzyada aksamdan şekere yatırıp ertesigüne pişirebilirsiniz.Cok şekerli seviyorsanız şeker miktarını artırabilirsiniz.
Suyu iyice çıkan kabakları orta ateşte pisiriyoruz.
Servis yaparken üzerine ceviz serpiştiriyoruz.
Afiyet olsun

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f