Helle Çorbası
(Un çorbası)
Çocukluğumuzdan bize yadigar bir lezzet
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı pirinç
4 su bardağı sıcak su
tuz, kırmızı biber
Unu teflon tavada hafif renk alana kadar kavuruyoruz. Önceden kavurup sogutursaniz çorbayı hazırlamak kolay olur.
Unu ne kadar fazla kavurursanız çorbanın rengi o kadar koyu olur.
Soğuk unu tencereye alıp üzerine yavaş yavaş sıcak suyu ekleyip bir elinizlede çırpacakla karıştırıyoruz.
Orta ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başladıkca çorbanız kıvam alacaktır koyu olursa biraz daha kaynamıs su ilave edebilirsiniz.
Kıvam alan corbaya yıkayıp süzdüğümuz pirinci katıp tuzunu atıp pirincler pisene kadar daha pisirip sıcak sıcak servis ediyoruz üzerine kırmızı tatlı biberle süslüyoruz .Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder