Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

RAMAZAN MENÜLERI


RAMAZAN MENÜLERi

BAMYA CORBASI

PiRiNC PiLAVI

HiNDi ETi

TULUMBA TATLISI


 

Çiçek Bamya'sı 


Bamya bizim oraların Zile/Tokat
sevilen bir yemeğedir. Küçük olması makbuldur fiyat olarakta hayli pahalı olması işçiliğin ağır olmasından gelir. Kilogramı zaman zaman altının gramıyla aynı olsada meraklısı için hic farketmez.
Bizim aile yemeklerimizin vazgecilmezidir.

1 kase çiçek bamya
4-5 su bardağı kaz suyu (tavuk, hindi, horoz suyu)yada normal su...
1 tepeli yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı ucu ile limon tuzu
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 kase küçük parçalara ayrılmış kaz eti

Öncelikle bamyaların saplarını makasla kesiyoruz.Temiz bir bez arasına koyup kuru bamyaları ovalıyoruz sonra bir kaseye koyup üzerine 3-4 bardak kaynar su boşaltıyoruz.
Tenceremize kazın haşladığımız suyunu alıp (yağlı olduğu için 2 bardak kullandım) 3 bardak kadarda normal su ilave edip salçasını, tuzunu ve limon tuzunu koyup tadını ayarlayıp kaynamaya bırakıyoruz.
Üzerine sıcak su döktüğümüz bamyaları iplerinden sıyırıyoruz.
Kaynayan suyun icine atıp bir kere karıştırıyoruz.
Bamyalar pisene kadar kaşık sokmuyoruz böylece bamyalar salyalanmadan pisecektir.
Pistikten sonra yine kazın suyunda pisirdigimiz nohuttan ve kaz etinden katıp karıştırıyoruz. Bol limon sıkıp afiyetle yiyoruz.


Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

 

 

HİNDİ BUT

Tavuk etini çok uzun zamandır mutfagıma sokmuyorum. Bio ürünler bile olsa tavuk tadı hiç kalmamış. Beyaz et ihtiyacımızı Kaz ve Hindi etiyle karşılıyoruz.Lezzet olarak tadı henüz bozulmamış olması beni sevindiriyor.
Kaz ve Hindi parçalanmış olarak taze dondurulmuş Metro ve Merkür de bulabilirsiniz.

2 kişilik
1 adet hindi But


Hindi butunu yıkayıp tencereye 2-3 bardak su ve bir tutam tuzla haslanmaya bırakıyoruz.
Hindimiz haslandıktan sonra kücük parcalara ayirip bir tavaya alıp sevdiginiz baharatları ekeleyip kendi yağı ile biraz kavrulmaya bırakıyoruz.

Tavada hafif kavrulan etimizi  servis ediyoruz. Afiyet olsun.

 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim 


 PiRINÇ PiLAVI
 

2 Su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1yemek kaşığı tereyağ 
Tuz
Bir kac damla limon suyu
3-4 su bardağı sıcak su (hasladigim hindi butun suyunu kullandim)

 

Yağları tenceremizde ısıtıp yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ilave edip
kavuruyoruz . Sıcak suyumuzu ilave edip karıştırıyoruz. Limon suyu ve
tuzunuda atıp pismeye bırakıyoruz. Afiyet Olsun

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim 

 

TULUMBA TATLISI 


2 ,5 su bardağı un 

2 su bardağı su 

1 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı irmik 

1 yemek nişasta

1 fiske tuz

3 yumurta


Şerbeti için

3  buçuk su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

Çeyrek limon 


Kızartmak icin 

1 litre yağ


Öncelikle şerbetimizi yapıyoruz.Su ve sekeri karıştırıp limon suyunu ekleyip kaynadıktan sonra 20 dakika kadar daha kaynatıp koyu bir şerbet yapıyoruz. 

Su ,tuz,seker ve tereyağını tencerede karıştırarak eritiyoruz.Kaynadıktan sonra ununu ilave edip tahta kaşıkla pütür olmayacak şekilde karıştırıp ocaktan alıyoruz. 

Ilıdıktan sonra içerisine teker teker yumurtaları ekleyip cok yumusak olmayan bir hamur yoguruyoruz.

Irmik ve nisastasını da ekledikten sonra hamuru sıkma torbasına dolduruyoruz.

Yıldız büyük boy uç kullanabilirsiniz. 

Soguk yağın icerisine hamuru istediginiz büyüklükte sıkıp makas yardımı ile kesiyoruz.

Orta ateste hamurları pisirip soguk şerbete bırakıyoruz.Afiyet olsun 

Hamurunuz katı olursa bir yumurta daha ekleyebilirsiniz. 

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f