RAMAZAN MENÜLERi
*YOĞURTLU YARMA ÇORBASI
* BAYAT EKMEK PİZZASI
*SAC KAVURMA
*RULO PASTA
YOĞURTLU YARMA ÇORBASI
Bizim oraların Tokat 'ın yöresel bir lezzettidir. Yazın pişirmeden soğuk çorba olarak içilirken kışında pişirip sıcak sıcak içinizi ısıtacak nefis bir çorba
Bu aralar ev halkı hastalıktan dökülüyor bu tür çorbaların iyileşmeyi hızlandırdığını düşünüyorum.
Malzemeler
1 kase ev yoğurdu 300gr kadar
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 su bardağı aşure buğdayı (yarma )
1 çay bardağı nohut
(Aşure buğdayı ve nohut bir gece önceden ıslıyoruz .Ben biraz fazla ıslatıp pişirip bu çorbayı yapmak için küçük porsiyonlar halinde buzlukta donduruyorum.
Üzerine
1 tepeli yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Pul biber, tuz
Aşure buğdayı ve nohutu pişiriyoruz yoğurtla birlikte tam pişmeye bilir.Soğutuyoruz suyunu sakın dökmeyin çorbaya katacağız.
Yoğurdu un ve yumurta ile çırpıyoruz. Soğuyan buğday ve nohutu koyup suyunu azar azar ilave edip yoğurdu açıyoruz.
Ocağa tencereyi koyup kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz .Kaynadıktan sonra karıştırmayı bırakıp 5 dakika kadar da kendi halinde kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Yağ tavasında tereyağı eritip naneyi kavuruyoruz üzerine pul biber ekip çorbamızın üzerine boşaltıyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
BAYAT EKMEK PİZZASI
Bazen evde ekmek hiç yenmiyor birazını göldeki kuğulara götürüp onları besliyoruz.
Bugünde yemek yapmak yerine biraz kolaya kaçıp hemde israfı önlemek için bayat ekmekleri değerlendirdim.
İnce dilimlenmiş bayat ekmek
1 kutu domates sosu
1 paket pizza peyniri veya rendelenmiş kaşar
1 diş sarımsak + yarım çay bardağı zeytinyağı
Kekik
Mantar
Domates
Zeytin
İstediğiniz sebzeleri kullanabilirsiniz
Dilimledigimiz bayat ekmeklerin üzerine dövülmüş sarımsakla cirptigimiz zeytinyağından fırçayla sürüp üzerine domates sosu sürüyoruz. Biraz kekik serpiştiriyoruz.
Üzerine dilediginiz sebzeleri minik minik doğrayıp peynirle birlikte karıştırıp ekmeklerin üzerine seriyoruz . Önceden ısıttıgımız fırında 180’C pişiriyoruz Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
SAC KAVURMA
1 kg.kuşbası kuzu eti
2 yemek kaşığı kadar kuyruk yağı (isteğe bağlı olarak )
3-4 adet yeşil biber
1 büyük boy soğan
3-4 diş sarımsak
4-5 adet domates
1 yemek kaşığı salça
tuz , karabiber, kimyon
1 çay bardağı sıcak su (domatesin suyu fazla olursa koymayın )
Biberi, soğan, sarımsak ve domatesleri küçük küçük doğrayıp ayrı tabaklara koyuyoruz. Sacımızı mangalın üzerinde kızdırıyoruz kuyruk yağını ilave ediyoruz biraz kavurup eti de ekliyoruz. Arada bir karıştırarak etleri kuyruk yağıyla birlikte kızarana kadar pisiriyoruz.
Soğan ve sarımsağı ekleyip biraz alt üst edip yeşil biberlerini ilave ediyoruz. Biberler saydamlasana kadar kavurup domateslerini ekliyoruz.
Kapağını kapatıp 10 dakika ağzı kapalı pisiriyoruz. En son salçasını ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz eğer kuru olursa sıcak su ekliyoruz. Kaynadıktan sonra servis ediyoruz afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
RULO PASTA
*4 yumurta
*1 su bardağından bir parmak eksik şeker
*1 çay bardağı ılık süt
* 2 su bardağına yakın un
* 3 yemek kaşığı kakao
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 paket vanilya
İç Kreması için
1 paket kremşanti +1 çay bardağı soğuk süt
2 adet muz
*Yumurtayı şekerle köpürene kadar çırpıyoruz. Sütünü ilave edip, un ,kabartma tozu ,kakao ve vanilyayı eleyerek ekleyip kekimizi hazırlıyoruz.
*Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine kekimizi boşaltıp spatulayla düzeltiyoruz.
*Önceden ısıttıgımız fırında 180’C içini çekene kadar pişiriyoruz
* Fırından çıkan keki ıslak bir mutfak havlusuyla birlikte rulo şeklinde sarıp soğumaya bırakıyoruz.
*Kremsantiyi soguk sütle çırpıyoruz
*Rulo halindeki kekin ortasına kremşantiyi koyup spatulayla düzeltip üzerine muzları dizip tekrar rulo haline getirip servis tabağına alıyoruz.
*isteğe bağlı olarak Kremsantiyle yada çikolata sosu ile süsleyip buzdolabında bir saat kadar dinlendirdikten sonra servis ediyoruz
*Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder