RAMAZAN MENÜLERi
*KARIŞIK SALATA
*TAVUK SOTE & PİLAV
*BÜZME BAKLAVA
Tarifler için linklere tıklamanız yeterli
TAVUK SOTE
Pilav eşliğinde
2 adet tavuk göğsü
3 adet sarımsak
köri, karabiber, tuz, kırmızı biber
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı un
1 yemek kaşığı biber salçası
1 buçuk su bardağı sıcak su
Tavuk göğsünü küçük uzun şeritler halinde dogruyoruz.
Tencereye sarımsaklarla birlikte koyup susuz olarak biraz pisiriyoruz kendi suyunu çektikten sonra sıvı yağını ekleyip biraz kavuruyoruz.
Üzerine ununu, baharatlarını ve salçasını da ilave edip karıştırıyoruz.
Sıcak suyunu ekleyip kaynatıyoruz.
Daha sonra ister pilavla ister sade olarak servis ediyoruz.
Not: istege bağlı olarak suyunu biraz daha fazla koyup sulu şekilde de pisirebilirsiniz.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
BÜZME BAKLAVA
10tane baklava yufkası
1kase fındık
100gr.tereyağı
Şerbeti için
1buçuk su bardağı şeker
1buçuk su bardağı su
1yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
Baklava yufkasını tezgahımıza serip fırça yardımıyla yağ sürüyoruz.
Yufkanın tam ortasına (enine) fındık serpip yufkayı ikiye katılıyoruz.
İnce oklava yada kalın örgü şişine yufkayı biraz gevşek sarıp iki ucundan ortaya dogru iterek büzüyoruz.
Elimizle oklavadan büzdügümüz yufkayı sıyırıyoruz.
Orta boy borcam tepsisine baklavaları dizip kalan tereyağını üzerlerine sürüyoruz.
Keskin bir bıçakla dilediğiniz büyüklükte dilimler yapıp 185’c önceden ısıttığımız fırında kızarana kadar pisiriyoruz.
Su ve şekeri karıştırarak orta ateste kaynatıyoruz.Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip bir süre daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Baklavamız sogumaya yakın serbetimiz de ılık duruma gelince serbetini döküyoruz.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder