RAMAZAN MENÜSÜ
*FIRINDA ALABALIK
*SEBZE ÇORBASI
*GAVURDAĞI SALATASI
*HAŞHAŞLI HİNT PARE
SEBZE CORBASI
Nefis ve Besleyici
Sebze Çorbası
1adet orta boy kabak
3 adet küçük boy patates yada bir tane iri patates...
2 adet kuru soğan
1adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı bulgur
karabiber
tuz
kırmızı biber
yarım çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı sıcak su
Sebzeleri yıkayıp kuruluyoruz.Küp seklinde bütün sebzeleri dogruyoruz.
Sıvıyağla birlikte sebzeleri biraz kavuruyoruz.
Sıcak suyunu ekleyip kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra el blendırı ile sebzeleri pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
Bulgurunu ve baharatlarını ekleyip kısa süreli pisirip servis ediyoruz. Afiyet olsun
Nefis ve Besleyici
Sebze Çorbası
1adet orta boy kabak
3 adet küçük boy patates yada bir tane iri patates...
2 adet kuru soğan
1adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı bulgur
karabiber
tuz
kırmızı biber
yarım çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı sıcak su
Sebzeleri yıkayıp kuruluyoruz.Küp seklinde bütün sebzeleri dogruyoruz.
Sıvıyağla birlikte sebzeleri biraz kavuruyoruz.
Sıcak suyunu ekleyip kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra el blendırı ile sebzeleri pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
Bulgurunu ve baharatlarını ekleyip kısa süreli pisirip servis ediyoruz. Afiyet olsun
FIRINDA ALABALIK
4 tane orta boy alabalık
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ,karabiber ,pul biber yarım limon suyu
8 dilim limon
Balıkları temizleyip kağıt havlu ile kuruluyoruz.
Zeytinyağı, baharatlar ve limon suyunu çırpıyoruz.
Balıkların içine bu sostan sürüyoruz.
Fırın tepsisine balıkları dizip içlerine limon dilimlerini koyup baska bir fırın kağıdını ıslatıp üzerine kapatıyoruz.
200'C onbeş dakika pişiriyoruz,sonra üzerindeki fırın kağıdını alıp beş dakika daha pisirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
GAVURDAĞI SALATASI (Kaşık Salatası)
(3kişilik)
3 adet domates
1adet salatalık
1 adet kırmızı kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 cay tabağı kıyılmış maydanoz
3-4 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
Sosuiçin
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limon suyu
Sumak ,pul biber ,tuz
Kaşık salatası adından da anlaşıldığı gibi küçük doğranmış sebzelerden olusur.
Sebzeleri kücük kücük küp şeklinde doğruyoruz.
Sos malzemelerini bir kasede özleşene kadar çırpıyoruz.
Salatamızın sosunu katıp servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
SARI HAŞHAŞLI HİNT PARE
(45 adet )
250 gr.oda sıcaklığında tereyag
2 yumurta
1 cay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ìrmik
1 paket kabartma tozu
1 cay bardağı hindistan gecti
4 su bardagı in
Şerbeti icin
3 bucuk su bardagı seker
3 su bardagı su
Üzeri icin
1 kase süt
1 kase sarı haşhaş
Süslemek icin
Çìkolata, badem yada badem şekeri
*Öncelikle serbetimizi hazırlıyoruz.Seker ve suyu 20 dk.kaynatıp icerisine bir dilim limon atıp altını kapatalım.
* Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri genis bir kapta yoguralım un ve kabartma tozunu eleyerek ilave ederim.Hamurumuzu yarım saat dinlendirelim.
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parcalar koparıp yuvarlayalım. Hamurumuzu önce süte sonra haşhaşa bulayalım.
*Önceden ısıtılmış fırında 180 'C pisirelim .ilk sıcaklığı gecince üzerine serbetini dökelim .Çikolata sosu yada ganaj damlatıp üzerine badem yada badem sekeri ile süsleyip servis edelim afiyet olsun.
(45 adet )
250 gr.oda sıcaklığında tereyag
2 yumurta
1 cay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ìrmik
1 paket kabartma tozu
1 cay bardağı hindistan gecti
4 su bardagı in
Şerbeti icin
3 bucuk su bardagı seker
3 su bardagı su
Üzeri icin
1 kase süt
1 kase sarı haşhaş
Süslemek icin
Çìkolata, badem yada badem şekeri
*Öncelikle serbetimizi hazırlıyoruz.Seker ve suyu 20 dk.kaynatıp icerisine bir dilim limon atıp altını kapatalım.
* Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri genis bir kapta yoguralım un ve kabartma tozunu eleyerek ilave ederim.Hamurumuzu yarım saat dinlendirelim.
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parcalar koparıp yuvarlayalım. Hamurumuzu önce süte sonra haşhaşa bulayalım.
*Önceden ısıtılmış fırında 180 'C pisirelim .ilk sıcaklığı gecince üzerine serbetini dökelim .Çikolata sosu yada ganaj damlatıp üzerine badem yada badem sekeri ile süsleyip servis edelim afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder