Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

BALON EKMEK



BALON EKMEK
3 su bardağı (200ml bardak)ılık su
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket yaş maya
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kg. yakın un

Ilık Suyun içerisine un hariç diğer malzemeleri ekleyip çırpıyoruz.Azar azar un ekleyerek yumusak bir hamur yoguruyoruz. Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
Hamurumuzdan mandalina büyüklüğün de yumuklar yapıp 15 dakika daha beklettikten sonra hamurları pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
Teflon tavayı orta ateste ısıtıp sonra tek tek bazlamalari pisiriyoruz. Afiyet olsun.







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SiMiT




Taze sıcak Simitlerimm var çaylar hazırmı?

Malzemeler:

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru maya
Un


Üzeri için
yarım çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
1 buçuk su bardağı kavrulmuş susam

Ilık sütün içerisine şeker ve mayayı katıp eritiyoruz.Un hariç diğer malzemeleride ekleyip karıştırıyoruz.
Ununu azar azar ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzu 1saate yakın dinlendirip yumurta büyüklüğünde yumaklar döküp üzerine nemli bez kapatıyoruz.
Her yumağı elimizle yuvarlayarak uzun şeritler yapıyoruz.
İki seriti birleştirip yuvarlayarak simit şekli veriyoruz.
Bütün hamurlara aynı işlemi yapıyoruz.
Pekmezi suyla karıştırıp eritiyoruz.Susamları geniş bir kaba koyup simitleri önce pekmeze batırıp sonra susama bulayıp fırın kağıdına diziyoruz.
185’C simitler renk alana kadar pisiriyoruz. Afiyet olsun
http://www.facebook.com/mutfakkeyfim







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ZiLE BAT"I




Bol Ekşili biraz Acılı salamura üzüm yaprağıyla da nefis olan Tokat /Zile 'den kendi yöremden adına Türküler yazılmış  özel bir lezzettir BAT
Zile'li  hanımların özellikle gelin hamamlarında , hamam sefası olarak ve  beş çayında sıcak  köy ekmeğiyle yanında Semaver çayı ile sundukları yöresel bir lezzettir.

2 su bardağı yeşil mercimek

1 su bardağı ince bulgur
4 su bardağı soğuk su
1 kase yeşil maydanoz
1adet kuru soğan
2-3 adet yeşil maydanoz
1 kase dereotu
2 yemek kaşığı kuru reyhan
2 tepeli yemek kaşığı biber salçası


yarım limon suyu yada 1 çay kaşığı limon tuzu
1 tatlı kaşığı pul biber, tuzÜzerine
1kase cevizYeşil mercimegi bol suyla tencerede pisiriyoruz.
Mercimek pistikten sonra ince bulguru ve salçayı da ilave edip bulgur ıslanana kadar bekletiyoruz. Bu arada soğumuş
olur.
Soğanı, maydanoz ve deteotunu ince ince dogruyoruz.
Demlenip soguyan bata soğuk suyunu ekleyip tuzunu ,biberini limonunu katıp karıştırıyoruz.
Tadını kontrol edip tuzlu limonlu yada acı dilediginiz gibi ayarlayıp soğuk olarak servis ediyoruz.
Yerken isteğe bağlı olarak ceviz ekeleyip salamura üzüm yaprağıyla sararak yiyebilirsiniz.Afiyet olsun https://www.facebook.com/mutfakkeyfim






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ŞERİTLİ PORSİYONLUK BÖREK



Şeritli Porsiyonluk Börek 

Hamuru için 
2 su bardağı ılık süt 
1su bardağı sıvıyağ ...
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 buçuk yemek kaşığı tuz
Un 


İç Harcı
1 kg. haşlanmış patates
1 adet kuru soğan 
yarım çay bardağı sıvıyağ 
1 çay kaşığı tuz
Kırmızı toz biber, karabiber pul biber

Yufkalara sürmek için
150 gr.eritilmis tereyağı

Üzerine Sürmek için
2 yumurta


~ Soğanı minik minik doğruyoruz tavaya sıvıyağla birlikte koyup pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Haşlanmış patatesleri ve baharatlarını ekleyip 5 dakika birlikte kavurup ocaktan alıyoruz.
~ Ilık sütün içerisine şeker ve mayayı katıp eritiyoruz. Ilık suyu ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. Tuzunu atıp azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
~ Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde yumaklar döküp üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp 5 dakika kadar bekletiyoruz.
~ Dinlenen yumakları oklava ile tepsi büyüklüğünde açıyoruz. Yufkanın yarısını tırtıklı bıçakla resimdeki gibi şeritler kesiyoruz. 
~Üzerine bir iki yemek kaşığı tereyağı sürüyoruz.
~ Patatesli harçtan bir kenarına koyup yufkayı rulo yapıyoruz.
~ Böreğin iki ucundan tutup örgü olacak şekilde yuvarlayip bir uçtan başlayarak sarıp böreğimizi tamamlıyoruz.
~ Bütün yufkalara aynı işlemi yapıyoruz 
~ Yumurtasını sürüp önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz.
~ Afiyet olsun.
~ Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

TAVUK DÜRÜM



Tavuk Dürüm

2 adet dondurulmuş tavuk göğsü
1paket dürüm ekmeği
2 yemek kaşığı tereyağ
karabiber, tuz, köri kırmızı biber
2-3 yeşil biber
1tane domates
1kase doğranmış marol
1küçük kuru soğan

Sos için
150 gr.küçük paket yoğurt
1 tepeli yemek kaşığı mayonez
1çay kaşığı dereotu kurusu
2 yemek kaşığı su
tuz




Tavuk Döner
Evde yapılabilecek en kolay yemeklerdendir dışarda satılanlardan da daha lezzetli
Dürüm yada tabakta salata ve pilav eşiğinde bu akşamda böyle olsun

Alışveriş yaparken 2-3 tane tavuk Göğsü alıp Streç naylonla sıkıca sarıp dondurucuya atın elinizin altında hazır olacaktır
Dondurulmuş tavuk etini keskin bir bıçakla ince ince kesiyoruz.Donmuş etler kolaylıkla kesilecektir.
Teflon tavayı kızdırıp etleri içine koyup bir kac kez hoplatıp yada tahta kaşıkla karıştırıp tereyağını da ilave edip pismeye bırakıyoruz.
Tavuklar fazla sulanmadan pisecektir.Baharatlarını ilave edip suyunu iyice çektirip biraz kızarmasını bekliyoruz.Arada bir karıştırırsanız yanmadan kızarır.
Salata ve soğanı doğrayıp biraz tuz atıp dürüp ekmeklerinin içerisine koyuyoruz.
Yoğurta mayonez ve dereotunu karıştırıp suyunuda ekleyip çok cıvık olmayan bir sos hazırlıyoruz.
Tavuk etlerini salatanın üzerine serip hazırladığımız sostan üzerine döküp dürüm ekmegimizi sarıp ortadan kesiyoruz.Yanına ocakta közlediğimiz biberleri turşu salata yada acı sosla servis ediyoruz.Afiyet olsun.

Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f