Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

BABAGANNUŞ



BABAGANNUŞ

Hayatımın sonuna kadar Yemek yerine Meze yiyebilirim .Hazırlaması da bir o kadar hoşuma gidiyor. Tabiki ekmekten uzak durarak yemenizi tavsiye ederim. Patlıcanı közlenmiş sevenler için harika bir lezzet malzemelerim biraz eksikte olsa size tam tarifi yazıyorum.

*3 adet közlenmiş patlıcan
*2 adet yeşil biber
*1 adet soğan
*2 diş sarımsak
*1yemek kaşığı tahin
*3 yemek kaşığı süzme yoğurt
*1 yemek kaşığı limon suyu
*Kimyon, tuz
*yarım çay bardağı sıvıyağ

Patlıcan ve biberleri ister fırında isterseniz ocak üstünde közleyin. Ben buzlugumda daha önce mangalda  közlenmiş patlıcanlardan kullandım biraz tembellik olsun ☺
Soğanı ince ince doğruyoruz. Sıvı yağla birlikte kavuruyoruz. Soğanları pembelesmeden ocaktan alıyoruz.
Patlıcanları ince bir şekilde doğrayıp soğanı içine ekleyip karıştırıyoruz.
Sosu için yoğurt sarımsak  ve diğer malzemeleri bir kasede birleştirip karıştırdıktan sonra soğumuş olan Patlıcanın üzerine döküyoruz. İsterseniz küçük kaşıklarda isterseniz servis tabağında servis ediyoruz.Afiyet olsun



 





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f