RAMAZAN MENÜLERi
○KATIKLI ÇORBA
○ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
○TAVUK ŞİŞ
○BÜZME BAKLAVA
TOKAT YÖRESİNDEN KATIKLI ÇORBA
1 su bardağı yarma(aşure buğdayı)
1 çay bardağı nohut
1 cay bardağı beyaz fasulye
500 gr.yoğurt
tuz
Yapılışı:
Diyet yapanlar icin sağlıklı bir öğün, Beş çaylarınızın sağlıklı ve hafif bir soğuk mezesi olarak da ikram edebilirsiniz.
Yarma, nohut ve fasulyeyi bir gece önceden ıslıyoruz.Ertesi gün tencerede 3 su bardağı su ekleyerek pisiriyoruz.
Pistikten sonra ocağı kısıp yarmalar açılana kadar daha kaynatıyoruz.
Süzgeçten geçirip soğumasını bekliyoruz.
Yoğurdun içerisine biraz tuz atıp çırpıyoruz.Yarmanın üzerine boşaltıp karıştırıyoruz.Bu şekilde buzdolabında 1 hafta rahatlıkla saklayabilirsiniz.
Meze olarak kullanacaksanız su katmadan servis edebilirsiniz.
Soğuk çorba olarak kullanacaksanız biraz yogurda su katıp ayran kıvamına getirerek servis edebilirsiniz,
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
1 kase barbunya (tazesi yada kurusu)
1adet havuç
1adet kuru soğan...
1adet orta boy patates
1tepeli yemek kaşığı biber salçası
1 buçuk su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı zeytinyağı
kalın bir limon dilimi
karabiber, pul biber
Servis etmek için
1kase kıyılmış maydanoz
Kuru barbunya kullanacaklar bir gece önceden bol suyla ıslamaları gerekmektedir.
ince ince doğradığımız soğanı zeytinyağıyla kavuruyoruz salçasını barbunyasını ve havuçlarını ekleyip kısa süreli kavurup suyunu ekliyoruz.
Kaynamaya başlayınca baharatlarını limonunu şekerini katıp küp şeklinde dogradığımız patatesleri de ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
Barbunyanız pismeden suyunu çekerse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
Barbunyamız pistikten sonra icindeki limon dilimini almayı unutmayın.
Servis tabagına aldığımız barbunyanın üzerine maydanoz serpip servis ediyoruz afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
TAVUK ŞİŞ
Tost Makinasında Tavuk Şiş
1 kg.tavuk göğsü
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı yoğurt
Kimyon, karabiber, kekik,biberiye, tuz
Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğruyoruz.
Zeytinyağını yoğurtla birlikte çırpıyoruz içerisine salça ve suyu ekleyip en son baharatlarını atıp karıştırıyoruz.
Doğradığımız etleri bu sosta bir kaç saat bekletiyoruz.
Sonrasında etleri çöp şişlere takıp tost makinesini grill fonksiyonunda ısıttıktan sonra şişleri pişiriyoruz .Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
BÜZME BAKLAVA
10tane baklava yufkası
1kase fındık
100gr.tereyağı
Şerbeti için
1buçuk su bardağı şeker
1buçuk su bardağı su
1yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
Baklava yufkasını tezgahımıza serip fırça yardımıyla yağ sürüyoruz.
Yufkanın tam ortasına (enine) fındık serpip yufkayı ikiye katılıyoruz.
İnce oklava yada kalın örgü şişine yufkayı biraz gevşek sarıp iki ucundan ortaya dogru iterek büzüyoruz.
Elimizle oklavadan büzdügümüz yufkayı sıyırıyoruz.
Orta boy borcam tepsisine baklavaları dizip kalan tereyağını üzerlerine sürüyoruz.
Keskin bir bıçakla dilediğiniz büyüklükte dilimler yapıp 185’c önceden ısıttığımız fırında kızarana kadar pisiriyoruz.
Su ve şekeri karıştırarak orta ateste kaynatıyoruz.Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip bir süre daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Baklavamız sogumaya yakın serbetimiz de ılık duruma gelince serbetini döküyoruz.
Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder