"Ey iman edenler! Oruç, sizden öncekilerin üzerine yazıldığı (farz kılındığı) gibi sizin üzerinize de yazıldı (farz kılındı). Umulur ki böylece siz takva sahibi olursunuz." BAKARA/183
Ramazan Menüleri 2.Gün
*HELLE (UN) ÇORBASI
*KARIŞIK SALATA
*MUSAKKA &PİLAV
*CEVİZLİ UN HELVASI
HELLE (UN)ÇORBASI
Helle Çorbası
(Un çorbası)
Çocukluğumuzdan bize yadigar bir lezzet
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı pirinç
4 su bardağı sıcak su
tuz, kırmızı biber
Unu teflon tavada hafif renk alana kadar kavuruyoruz. Önceden kavurup sogutursaniz çorbayı hazırlamak kolay olur.
Unu ne kadar fazla kavurursanız çorbanın rengi o kadar koyu olur.
Soğuk unu tencereye alıp üzerine yavaş yavaş sıcak suyu ekleyip bir elinizlede çırpacakla karıştırıyoruz.
Orta ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başladıkca çorbanız kıvam alacaktır koyu olursa biraz daha kaynamıs su ilave edebilirsiniz.
Kıvam alan corbaya yıkayıp süzdüğümuz pirinci katıp tuzunu atıp pirincler pisene kadar daha pisirip sıcak sıcak servis ediyoruz üzerine kırmızı tatlı biberle süslüyoruz .Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfimKARIŞIK SALATA
PATLICAN MUSAKKA &PİLAV
Çift Kat Porsiyonluk Musakka
1-2 tane iri boy patlıcan
2 tane domates
Kıymalı Harç için
200gr kıyma
1tane kuru soğan
1tane yeşil yada kırmızı biber
1-2 küçük dal taze kekik yada kurusu
1 çay bardağı sıcak su
Karabiber, kimyon, tuz kekik
Kaynatmak için
1bucuk yemek kaşığı salca
1buçuk su bardağı sıcak su
Üzerine
Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı
Kıymayı tencerede biraz kendi suyu ile pisiriyoruz. Suyunu cektikten sonra 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip doğradıgımız soğan ve biberi de ilave edip bir süre kavuruyoruz.
Baharatlarını ve salçasını ilave edip karıştırıyoruz.Sıcak suyunu ekleyip 5-10 dakika daha pisirip altını kapatıyoruz.
Patlıcanları yuvarlak kesip kızgın yağda kızartıyoruz. Kağıt havluda bir süre bekletip tavamıza bir kat patlıcan dizip kıymalı harctan birer kaşık koyup birer kat daha patlıcan kapatıp tekrar kıyma harcı koyup üzerine domates dilimlerini koyup peynir ekliyoruz.
Salçalı suyumuzu yapıp tavamıza ekliyoruz.
Tavamızı ocakta orta ateste bir süre kaynatıp servis ediyoruz.
Fırında yapmak isteyenler
15 dakika kaynatmanız yeterli
Afiyet olsun
1-2 tane iri boy patlıcan
2 tane domates
Kıymalı Harç için
200gr kıyma
1tane kuru soğan
1tane yeşil yada kırmızı biber
1-2 küçük dal taze kekik yada kurusu
1 çay bardağı sıcak su
Karabiber, kimyon, tuz kekik
Kaynatmak için
1bucuk yemek kaşığı salca
1buçuk su bardağı sıcak su
Üzerine
Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı
Kıymayı tencerede biraz kendi suyu ile pisiriyoruz. Suyunu cektikten sonra 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip doğradıgımız soğan ve biberi de ilave edip bir süre kavuruyoruz.
Baharatlarını ve salçasını ilave edip karıştırıyoruz.Sıcak suyunu ekleyip 5-10 dakika daha pisirip altını kapatıyoruz.
Patlıcanları yuvarlak kesip kızgın yağda kızartıyoruz. Kağıt havluda bir süre bekletip tavamıza bir kat patlıcan dizip kıymalı harctan birer kaşık koyup birer kat daha patlıcan kapatıp tekrar kıyma harcı koyup üzerine domates dilimlerini koyup peynir ekliyoruz.
Salçalı suyumuzu yapıp tavamıza ekliyoruz.
Tavamızı ocakta orta ateste bir süre kaynatıp servis ediyoruz.
Fırında yapmak isteyenler
15 dakika kaynatmanız yeterli
Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfimCEVİZLİ UN HELVASI
Malzemeleri
125 gr.tereyağ yada margarin
1 bucuk su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 tepeli yemek kaşığı yoğurt
3 su bardağı sıcak su
bir fiske tuz
Tereyağını orta sıcaklıkta bir fiske tuz atıp çiğligi gidene kadar eritiyoruz.
Ununu katıp tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kavuruyoruz.Mümkün olduğunca orta ateşte kavurmaya devam ediyoruz un yağı cekince topaklansada sürekli kaşıkla ezerek karıştırırsanız bir süre sonra yumuşayıp meyhane yani helvanın kıvamını alacaktır.
Renk almaya başlayan meyhanemiz yavaş yavaş yumuşayınca yoğurdunu katıp bir kaç kez karıştırıp sıcak suyunu katıyoruz aynı andada karıştırmaya devam edip kıvamını ayarlıyoruz.
(Katı halde ise su ilave etmeye devam edin )
Peşinden şekerini de ilave edip helvamızı tamamlıyoruz. Şekerini kontrol edip damak tadınıza göre azaltıp cogaltabilirsiniz.
Helvayı şekillendirip ceviz, fındık yada antep fıstığı ile süsleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder