*YOGURT CORBASI
*BAHARATLI KUZU KOL & PiLAV & FASULYE
*GAZETE BAKLAVASI
YOGURT CORBASI
Bugün alışveriş yaparken Çorba Reyonunda takıldım kaldım ne çok çorba çeşidi çıkarmışlar.
Hanımlar soruyorum size bir avuç tozdan bir tencere çorba olur mu?
Hazır çorbalara karşıyım bu nedenle her güne bir çorba tarifimiz var.
500 gr.yoğurt
1 tepeli yemek kaşığı un
1 yumurta
2 yemek kaşığı pirinç
3 su bardağı soğuk su
tuz
Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
bir fiske kırmızı toz biber
Yogurt,yumurta ve unu tencereye koyup güzelce çırpıyoruz yıkadığımız pirinci ve suyunu ilave edip orta ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Karıştırmayı bırakırsanız çorbanız kesilebilir.10-15 dakika karıştırıyoruz.
Fokur fokur kaynamaya başlayınca ocağı kısıp karıştırmayı bırakıyoruz.
Kısık ateste 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Yağ tavasında yağımızı eritip nanesini ekleyip biraz kavurduktan sonra kırmızı toz biberi atıp ocaktan alıyoruz.
Çorbamıza yağını boşaltıp tuzunu atıp karıştırıyoruz.
Sıcak sıcak servis yapıyoruz afiyet olsun
Hazır çorbalara karşıyım bu nedenle her güne bir çorba tarifimiz var.
500 gr.yoğurt
1 tepeli yemek kaşığı un
1 yumurta
2 yemek kaşığı pirinç
3 su bardağı soğuk su
tuz
Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
bir fiske kırmızı toz biber
Yogurt,yumurta ve unu tencereye koyup güzelce çırpıyoruz yıkadığımız pirinci ve suyunu ilave edip orta ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Karıştırmayı bırakırsanız çorbanız kesilebilir.10-15 dakika karıştırıyoruz.
Fokur fokur kaynamaya başlayınca ocağı kısıp karıştırmayı bırakıyoruz.
Kısık ateste 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Yağ tavasında yağımızı eritip nanesini ekleyip biraz kavurduktan sonra kırmızı toz biberi atıp ocaktan alıyoruz.
Çorbamıza yağını boşaltıp tuzunu atıp karıştırıyoruz.
Sıcak sıcak servis yapıyoruz afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
BAHARATLI KUZU KOL & PiLAV & FASULYE
PiRINÇ PiLAVI
2 Su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Bir kac damla limon suyu
3-4 su bardağı sıcak su
Yağları tenceremizde ısıtıp yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ilave edip
kavuruyoruz . Sıcak suyumuzu ilave edip karıştırıyoruz. Limon suyu ve
tuzunuda atıp pismeye bırakıyoruz. Afiyet Olsun
FASULYE
1 Kg.taze fasulye (yada dondurulmuş fasulye)
1 tane kuru soğan
2 tane yesil biber
4 tane doğranmış domates
1 yemek kaşığı salça
1-1 buçuk su bardağı sıcak su
Kekik, kimyon ve tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağı
Sogan ve biberi küçük küçük doğrayıp yağda saydamlaşana kadar pişirip
kekigini ilave edip karıştırıyoruz. Salçasını domatesini katıp
kaynattıkdan sonra suyunu ilave edip peşinden fasulyeleride
ekliyoruz. Pişmeye yakın tuz ve kimyonunuda ekleyip yemeğimizi
pisiriyoruz.Afiyet olsun.
BAHARATLI KUZU KOL
5-6 Parça kuzu kol
1 havuç
3-4 diş sarımsak
1 adet küçük soğan
2 su bardağı su
1 çay tabağı kıyılmış taze kekik
2-3 dal kıyılmış taze biberiye
Kimyon
Pulbiber
Tuz
Etleri bir kac parcaya böldüğümüz havuc sogan sarımsak ve su ile haşlamaya bırakıyoruz.
Etler iyice pişince suyunu cektirip icindeki havuç ve soğanı geri alıp
kendi yağıyla kavrulmaya bırakıyoruz. Gerekiyorsa 1-2 kaşık yag
ekleyerek orta ateste kızarmaya bırakıyoruz. Baharatlarını da ekleyip
çift taraflı kendi yağıyla kızartıp servis ediyoruz. Afiyet olsun
Gazete Baklavası adı üzerinde gazete kağıdı üzerinde kurutulmasindan dolayı bu adı almış nefis bir lezzettir. Hijyenik olduğunu düşünmeyenler mutfak bezi sofra örtüsü yada havlu üzerinde de kurutma işlemini yapabilirler.
Sevgili komşumuz Mukaddes Teyzem baklava konusunda tam bir ustadır.O bana baklava yollar ben ona peynir, mantılarımızı birlikte yapar çat kapı gidebileceğimiz dünya tatlısı özel bir annedir. Elleri dert görmesin onun tariflerinden birisini sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyorum.
*2 yumurta
*1 su bardağı su
*1 yemek kaşığı yoğurt
*Çay kaşığı ucuyla tuz
*1 yemek kaşığı limon suyu
*Un
İç Harcı için
*2 su bardağı çekilmiş ceviz
Pişirmek için
*250 gr. Tereyağı
Yufkaları açmak için
*1 su bardağı nişasta
*1 su bardağı un
Şerbeti için
*4 su bardağı şeker
*3 buçuk su bardağı su
*Yarım limon suyu
Üzerine
Dövülmüş antepfıstığı
/Hamur malzememizi derin bir kaba alıp azar azar un ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.
/ Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde 20-25 adet yumak yapıp üzerini nemli bezle örtüp yarım saat dinlendiriyoruz.
/Dinlenen yumakları açabildiğiniz kadar açıyoruz ince olması şart, açtığımız yufkayı oklavaya sarıp her iki tarafından sıkıştırarak ortaya doğru büzüyoruz.
/Büzdüğümüz yufkayı gazete kağıdı üzerine uzunalmasına seriyoruz.
/Diğer yumaklara da aynı işlemi yapıyoruz. Gazete üzerinde yumuşaklıgı gidip kurumaya başlayan yufkaya ceviz serpip uzerine bir kat daha kurumuş yufka koyup kenarlarını içe doğru katlayıp gazetenin bir ucundan diğerine doğru rulo şeklinde sarıyoruz.
/ Rulo yufkaları istediğiniz büyüklükte kesip yağladığımız tepsiye diziyoruz.
/ Tereyağını eritip Baklavanın üzerine döküyoruz önceden ısıttıgımız fırında 200’C pişiriyoruz renk almaya başlayınca tepsimizi çıkarıp yağını süzüp alıyoruz tekrar fırına sürüp tam olarak kızartıyoruz.
/ Şerbetin malzemelerini tencereye koyup kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyip ocağı biraz kısıp 10-15 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
/ Baklavamız ve şerbetimiz ılık durumdayken şerbetini döküp bir kaç saat dinlendiriyoruz
/ Üzerine antepfıstığı serpip servis ediyoruz afiyet olsun
2 Su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Bir kac damla limon suyu
3-4 su bardağı sıcak su
Yağları tenceremizde ısıtıp yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ilave edip
kavuruyoruz . Sıcak suyumuzu ilave edip karıştırıyoruz. Limon suyu ve
tuzunuda atıp pismeye bırakıyoruz. Afiyet Olsun
FASULYE
1 Kg.taze fasulye (yada dondurulmuş fasulye)
1 tane kuru soğan
2 tane yesil biber
4 tane doğranmış domates
1 yemek kaşığı salça
1-1 buçuk su bardağı sıcak su
Kekik, kimyon ve tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağı
Sogan ve biberi küçük küçük doğrayıp yağda saydamlaşana kadar pişirip
kekigini ilave edip karıştırıyoruz. Salçasını domatesini katıp
kaynattıkdan sonra suyunu ilave edip peşinden fasulyeleride
ekliyoruz. Pişmeye yakın tuz ve kimyonunuda ekleyip yemeğimizi
pisiriyoruz.Afiyet olsun.
BAHARATLI KUZU KOL
5-6 Parça kuzu kol
1 havuç
3-4 diş sarımsak
1 adet küçük soğan
2 su bardağı su
1 çay tabağı kıyılmış taze kekik
2-3 dal kıyılmış taze biberiye
Kimyon
Pulbiber
Tuz
Etleri bir kac parcaya böldüğümüz havuc sogan sarımsak ve su ile haşlamaya bırakıyoruz.
Etler iyice pişince suyunu cektirip icindeki havuç ve soğanı geri alıp
kendi yağıyla kavrulmaya bırakıyoruz. Gerekiyorsa 1-2 kaşık yag
ekleyerek orta ateste kızarmaya bırakıyoruz. Baharatlarını da ekleyip
çift taraflı kendi yağıyla kızartıp servis ediyoruz. Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
GAZETE BAKLAVASI
Gazete Baklavası adı üzerinde gazete kağıdı üzerinde kurutulmasindan dolayı bu adı almış nefis bir lezzettir. Hijyenik olduğunu düşünmeyenler mutfak bezi sofra örtüsü yada havlu üzerinde de kurutma işlemini yapabilirler.
Sevgili komşumuz Mukaddes Teyzem baklava konusunda tam bir ustadır.O bana baklava yollar ben ona peynir, mantılarımızı birlikte yapar çat kapı gidebileceğimiz dünya tatlısı özel bir annedir. Elleri dert görmesin onun tariflerinden birisini sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyorum.
*2 yumurta
*1 su bardağı su
*1 yemek kaşığı yoğurt
*Çay kaşığı ucuyla tuz
*1 yemek kaşığı limon suyu
*Un
İç Harcı için
*2 su bardağı çekilmiş ceviz
Pişirmek için
*250 gr. Tereyağı
Yufkaları açmak için
*1 su bardağı nişasta
*1 su bardağı un
Şerbeti için
*4 su bardağı şeker
*3 buçuk su bardağı su
*Yarım limon suyu
Üzerine
Dövülmüş antepfıstığı
/Hamur malzememizi derin bir kaba alıp azar azar un ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.
/ Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde 20-25 adet yumak yapıp üzerini nemli bezle örtüp yarım saat dinlendiriyoruz.
/Dinlenen yumakları açabildiğiniz kadar açıyoruz ince olması şart, açtığımız yufkayı oklavaya sarıp her iki tarafından sıkıştırarak ortaya doğru büzüyoruz.
/Büzdüğümüz yufkayı gazete kağıdı üzerine uzunalmasına seriyoruz.
/Diğer yumaklara da aynı işlemi yapıyoruz. Gazete üzerinde yumuşaklıgı gidip kurumaya başlayan yufkaya ceviz serpip uzerine bir kat daha kurumuş yufka koyup kenarlarını içe doğru katlayıp gazetenin bir ucundan diğerine doğru rulo şeklinde sarıyoruz.
/ Rulo yufkaları istediğiniz büyüklükte kesip yağladığımız tepsiye diziyoruz.
/ Tereyağını eritip Baklavanın üzerine döküyoruz önceden ısıttıgımız fırında 200’C pişiriyoruz renk almaya başlayınca tepsimizi çıkarıp yağını süzüp alıyoruz tekrar fırına sürüp tam olarak kızartıyoruz.
/ Şerbetin malzemelerini tencereye koyup kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyip ocağı biraz kısıp 10-15 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
/ Baklavamız ve şerbetimiz ılık durumdayken şerbetini döküp bir kaç saat dinlendiriyoruz
/ Üzerine antepfıstığı serpip servis ediyoruz afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder