Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

MERCiMEKLi BULGUR PiLAVI



Mercimekli Bulgur Pilavı
Domates ve biber turşusu eşliğinde

1 kase yeşil mercimek
2 kase bulgur...
100gr tereyağı
Tuz

Mercimeğe 3 kase su ekleyip pişiriyoruz.
Mercimegimiz pistikten sonra İçerisine bulguru ekleyip tuzunu atıp pişmeye bırakıyoruz.
Pilavın suyunu bulguru ekledikten sonra bir bulgurdan bir parmak yukarda olursa yeterli olacaktır.
Pilavımız pistikten sonra tereyağını yağ tavasında eritip pilavın üzerine gezdiriyoruz.
Afiyet olsun

Bizi facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS


ÇİLEK VE ÇİKOLATA RÜYASI

Pandispanya için 
5 yumurta

1 su bardağı şeker
1su bardağı un + 2 yemek kaşığı un
yarım su bardağı nişasta
yarım çay bardağı sıcak su
1cay kaşığı limon suyu
1paket vanilya 
1paket kabartma tozu


İç Kreması 
600 gr. Süt
1bardaktan bir parmak eksik nişasta
1yemek kaşığı tepeli un
1yumurta sarısı
1yemek kaşığı tepeli margarin 
1çay bardağı tepeli şeker
1paket vanilya

Dış Kreması ve Süslemek için 
2 Paket çilek
1 paket (ikili paketlerden)kremsanti 
2 su bardağı soğuk süt 

50 gr.çikolata  (benmari usuli eritiyoruz )

Vanilya ve margarin hariç bütün malzemeleri tencerede çırpıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp margarini ekliyoruz.ilk sıcaklığı geçince vanilyasını katıp soğumaya bırakıyoruz.

Kremsantinin iki paketinide soğuk sütle çırpıp krema kıvamına getiriyoruz buzdolabinda bekletiyoruz.
Yumurtanın beyazını limon suyu ile beyazlayana kadar çırpıyoruz. 
Sarısını şekerle ve sıcak suyla birlikte yüksek ayarda mikserle 10 dakika çırpıyoruz.
İki harcı birlestirip un vanilya nişasta ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
Yağladığımız 26'lık kelepçeli kek kalıbına pandispanyayı boşaltıp 200'C önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Pandispanyayı üç eşit parçaya bölüyoruz . Her kata krema sürüp dilimlenmiş çilek dizip pastamızı tamamlıyoruz.
Pastamızın dış çevresini kremsanti ile kaplıyoruz.Çikolatayı eritip çay kaşığı yardımıyla kenarlarından sızdırıyoruz  .Çileklerlede istediğiniz şekli vererek süsleyip 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra pastamızı servis ediyoruz .Afiyet olsun







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

FUTBOL PASTASI



 FUTBOL SAHASI  PASTASI

Bu hafta Mert Efe 9. yaşına girdi.
Futbolla ilgilenen bir bireye yakışan bir pasta yaptım. Arkadaşları çok beğendiler.Mutlu Yıllara oğlum bahtın ve yolun açık olsun
Yoğun iş ve okul tempomdan dolayı biraz hazır malzeme kullandım affınıza sığınıyorum 😉

(26'lik Kelepçeli kalıp için )
Pandispanya
5 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kaç damla limon suyu
2 yemek kaşığı ılık süt

Kreması için
3 paket sıvı krema  (Schlagsahne )
2 paket limon şekeri yada portakal şekeri  (vanilya da olur)
2 paket krema sıklaştırıcısı

Süslemek için
1 su bardağı hindistan cevizi
6-7 damla gıda boyası
Futbol figürleri


Fırını 200'C açıp ısıtıyoruz
Yumurtanın sarısını ılık süt ve şekerle krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz.Un kabartma tozu ve vanilya şekerini eleyerek ilave ediyoruz. Yumurtanın beyazını limon suyu ile köpük haline gelene kadar çırpıp iki karışımı birleştiriyoruz.
Kelepçeli kek kalıbının tabanını yağlayıp unladiktan sonra harcı boşaltıyoruz.
Fırının ısısını 185 'C  düşürüp Pandispanyayı pisiriyoruz.
Sıvı krema ya katılaştırıcı ve limon şekerini ekleyip krema haline gelene kadar çırpıyoruz.Pastanin kenarlarını için zik zak ağızlık takıp krema torbasını dolduruyoruz.
Pandispanyayı üç kat kesiyoruz. Kalan kremayı her kata sürüp kenarlarını ve üstünü düzeltiyoruz.
Kenarlarına yukardan aşağı krema sıkıp pastayı tamamlıyoruz.
Hindistan cevizi ile gıda boyasını iyice karıştırıyoruz. Pastanın üzerine kalınca sürüp buzdolabında 3-4 saat bekletiyoruz. Servis yapmadan önce figürleri yerleştirip servis ediyoruz. Afiyet olsun. 











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

PİŞİRME DOMATESLİ KIL BİBER TURŞUSU




PİŞİRME DOMATESLİ KIL BİBER TURŞUSU

İster MEZE ister TURŞU deyin isterseniz SOS
Lezzeti on numara
PİŞMİŞ DOMATESLİ KIL BİBERLİ SOS

5 kg.domates
500 gr.acı biber
1 baş sarımsak  (10-15adet)
390ml sirke  (küçük boy kavanozla bir dolu)
390 ml. sıvıya
2 tepeli yemek kaşığı iri tuz

390 ml.ölcüsü= Küçük boy (250ml.)su bardağıyla 1 buçuk bardak yeterli olacaktır.

Biberlerin saplarını koparıp uçlarını bıçakla kesiyoruz.
Domatesleri yıkayıp ortasının beyazını alıp kabuklariyla birlikte rondoda çekip tencereye koyuyoruz. 20-25 dakika orta ateşte bisiriyoruz.
Sarımsakları soyup bir tane domatesle birlikte robotta çekiyoruz.
Domates sosuna sirke, sıvıyağ ve tuzu ekleyip, üzerine biberleri katıp 10 dakika daha kaynatıp sıcak sıcak kavanozlara doldurup ters kapatıyoruz.
Kavanoz kapaklarını mutlaka yeni kullanmanızı tavsiye ediyorum.
Serin ve karanlık bir yerde saklıyoruz.
Afiyet olsun









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

BULGUR SALATASI



BULGUR SALATASI

Sıcak yaz günlerinde yemek yerine hafif ve doyurucu bir lezzet  ayrıca gün Sofralarınız, özel yemek davetleriniz içinde dolu dolu bir meze çeşitidir.

1 buçuk su bardağı bulgur
2 buçuk su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
4-5 adet yeşil soğan
4-5 adet cornişon turşusu
1 adet kırmızı taze biber
1 çay bardağı haşlanmış mısır
Tuz, Pulbiber

Sosu için
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon suyu
Tuz, karabiber

Bulgura suyu, sıvıyağı ve tuzu katıp pişiriyoruz. Piştikten sonra tencerede üzerine bir mutfak bezi örtüp dinlendiriyoruz.
Cornişon  turşusunu, maydanoz, dereotunu ve soğanı minik minik doğruyoruz.
Zeytinyağına, limon, karabiber ve tuzu katıp çırparak salatamızın sosunu hazırlıyoruz.
Dinlenen ve soğuyan bulguru doğradığımız sebzelere katıyoruz, sosunu gezdirip karıştırıyoruz.
Salata tabağına alıp servis ediyoruz afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz  https://www.facebook.com/mutfakkeyfim






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f