ÇİÇEK KURABİYELER
125gr.oda ısısında yumuşak tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta beyazı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
Üzeri için
Drajeli Şekerler
Kurabiyelerinizin şeklinin bozulmaması için kullanacagınız tereyağını ocakta eritip tekrar katılaşmasını bekleyin. Tereyağının tabanında süt rengi sıvı birikecektir. Bu sıvıyı dökerseniz kalan tereyağı ile kurabiyelerinizin şekilleri bozulmadan hazirlayabilirsiniz.
Tereyağını sıvı yağ ve yumurta beyazı ile özleşene kadar karıştırıyoruz.
Pudra şekeri vanilya ve kabartma tozunu ekleyip azar azar un ilave ederek hamurumuzu hazırlıyoruz.
Hamurumuzu merdane ile 1 cm.kalınlığında açıyoruz. Şeker hamuru için kullanılan çiçek kalıplarıyla şekillendirip tepsiye diziyoruz. Ortalarına renkli sekerler koyup önceden ısıtılmış fırında 180 'C pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
2 yorum:
Çiçek kurabiyeler çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık..
Teşekkür ederim canım
Yorum Gönder