Bitli Kurabiye
Adını içerisine katılan haşhaş veya cörekotundan alan yapımı pratik bir atımlık ağızda kum gibi dağılan kurabiyeleri şiddetle tavsiye ederim.
100 gr .oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta beyazı (sarısı üzerine )
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 buçuk su bardağı un
2 yemek kaşığı mor haşhaş yada çörekotu
Yarım paket kabartma tozu
Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp hamur özleşene kadar yoguruyoruz. Misket büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz.Fırın tepsisine dizip yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 175 'C pişiriyoruz.
Bu malzemelerden 100 tane kurabiye çıkıyor.
Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder