BAHARATLI TUZLU KURABİYELER
125 gr.oda sıcaklığında tereyağ
1çay bardağı sıvıyağ
1çay bardağı yogurt
1yumurta
1cay kaşığı tuz
1çay kaşığı ucu ile karabiber
1çay kaşığı ucu ile kırmızı toz biber
1çay kaşığı ucu ile mahlep
1çay kaşığı kabrtma tozu
1yemek kaşığı sirke
Un
Üzeri icin 1yumurta sarısı çörekotu
Sirke haric sıvı malzemelerimizi geniş bir kapta karıştırıyoruz.
Sirke ve kabartmatozunu aynı anda ekleyip kabarmasını bekledikten sonra biraz un ilave edip kariştırıyoruz.
Baharatlarını ekleyip azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
Istediginiz gibi sekillendirip üzerine yumurtasını sürüp önceden ısıtılmış fırında 180'C pişiriyoruz
Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder