Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Antep Fıstıklı Pastane Kurabiyesi




Antep Fıstıklı Pastane Kurabiyesi

125 gr.tereyağı
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı  sıvı yağ
6 çay  bardağı  un
1 paket kabartma tozu
1  paket vanilya

Üzeri için
80 gr.sütlü çikolata
Yarım su bardağı antep fıstığı

Yumurta ve toz şeker mikserle çırpıyoruz.Ardından sıvıyağ, oda sıcaklığında tereyağı , vanilya ve kabartma tozu eklenip çırpmaya devam ediyoruz. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan küçük parçalar koparıp rulo haline getirip iki ucunu birleştiriyoruz.Yağlı fırın kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyeleri diziyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180'C fırında sadece 10 dakika pişiriyoruz.
Soğuyan kurabiyeleri benmari usulü erittigimiz çikolataya sivri uçlarını batırıp sonra antep fıstığına buluyoruz. Çikolatası kuruduktan sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun
Bu güzel tarif için  @nurmutfagi teşekkür ediyorum.

Kurabiyeleri ben iki renkli yaptım tercihen isteyen hamuru ikiye bölüp yarısına kakao ekleyerek bu şekilde de yapabilir.
Bizi facebookta takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim



 






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

Renkli Pasta Sepeti dedi ki...

Kurabiyeler nefis.. Ellerinize sağlık..

Yasemin Yigit dedi ki...

Tesekkürler canım 😉

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f