ÇATAL KURABİYE
125 gr.margarin yada tereyağ
1 tane yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım Paket kabartma tozu
1 Paket muzlu Puding
2 Yemek kaşığı şeker
1 su bardağı nisasta
2 su bardağı un
Oda ısısındaki tereyağının icerisine un haric bütün malzemeleri koyup yoguruyoruz.
Ununu azar azar ekleyip ele yapışmayan yumusak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan zeytin büyüklügünde parcalar koparıp Yemek çatalının tersine resimdeki gibi uygulayıp şekil veriyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180 'C pisiriyoruz.Soguduktan sonra üzerine pudra sekeri eleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder