Çiçek Kurabiye
125 gr.oda ısısında yumuşak tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta beyazı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket limon şekeri (yada vanilya )
1 çay kaşığı kabartma tozu
2-3 su bardağı un
Yumuşak tereyağı, sıvı yağ ve yumurtayı özleşene kadar karıştırıyoruz. Pudra şekeri, limon şekeri ve kabartma tozunu ekleyip yoğurup azar azar un ekliyoruz. Unu ölçülü ekleyin hamurunuz dağılmasın.
Ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz. Hamuru iki tane yağlı fırın kağıdı arasına koyup yarım cm kalınlığında açıyoruz. Şeker hamuru için kullanılan çiçek kalıbıyla şekillendiriyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 175 'Ç hafif renk alana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder