BAHARATLI TUZLU KURABIYELER
250gr.oda sıcaklığında tereyağı
1 cay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yogurt
1 yemek kaşığı sirke
1 Paket kabartmatozu
1 çay kaşığı ucu ile biber salçası
1 tutam karabiber
1 tutam mahlep
1 yumurta
Un
Üzeri için
Yumurta sarısı
Susam
Çörekotu
Tereyağı, yogurt ,sıvıyağ ve yumurtayı güzelce karıştırıyoruz.
Üzerine kabartmatozu ve sirkeyi birlikte ekleyip kabarcıklar çıkana kadar bekletip diger malzemelerle birlikte karıştırıyoruz.
Ununu azar azar ekleyip yumusak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan fındıktan biraz büyük parcalar koparıp resimdeki gibi sekillendiriyoruz.
Isterseniz daha büyük yada baska formlarda da yapabilirsiniz.
Bu sekilde yapıldığında 3 tepsi çıkıyor.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpiştirip 180 'C önceden ısıtılmış fırında renk alana kadar pisiriyoruz.
Kapalı bir kutuda bir ay kadar bayatlamıyor.
Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder