ANTEPFISTIKLI PASTANE KURABiYESi
125 gr.tereyağı
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
6 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için
80 gr.sütlü çikolata
Yarım su bardağı antep fıstığı
Yumurta ve toz şeker mikserle çırpıyoruz.Ardından sıvıyağ, oda sıcaklığında tereyağı , vanilya ve kabartma tozu eklenip çırpmaya devam ediyoruz. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan küçük parçalar koparıp rulo haline getirip iki ucunu birleştiriyoruz.Yağlı fırın kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyeleri diziyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180'C fırında sadece 10 dakika pişiriyoruz.
Soğuyan kurabiyeleri benmari usulü erittigimiz çikolataya sivri uçlarını batırıp sonra antep fıstığına buluyoruz. Çikolatası kuruduktan sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun
Bu güzel tarif için @nurmutfagi teşekkür ediyorum.
Kurabiyeleri ben iki renkli yaptım tercihen isteyen hamuru ikiye bölüp yarısına kakao ekleyerek bu şekilde de yapabilir.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
2 yorum:
Kurabiyeler nefis.. Ellerinize sağlık..
Tesekkürler canım 😉
Yorum Gönder