KiREMiTDE TAVUK BUT
2 kişilik
2 adet tavuk but
4 adet patateso
1 tepeli yemek kaşığı salça
4-5 diş sarımsak
2 su bardağı tavuk suyu
Tavuk baharatı
Öncelikle tavuk butlarını 2 su bardağı su ile biraz haşlıyoruz. Haşlanan butları tabağa alıp suyunu süzgeçten geçirdikten sonra İçerisine salçasını katıp karıştırıyoruz.
Butları baharatlayıp kiremit tepsilere diziyoruz patatesleri ve sarımsakları da ekleyip.Salçalı tavuk suyunu iki servise de paylaştırıyoruz.
Kiremitleri fırın tepsisine yerleştirip Fırınlamak için tepsiye 4 bardak su koyup önceden ısıttıgımız fırında 200’C pişiriyoruz. Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
2 yorum:
Yasemin'cim ellerine sağlık ... ben de aldım bu kaplardan... kaşarlı patates köfte yaptım içine... tavukla da deneyeceğim
Eline sağlık. En kısa zamanda soğan ilavesiyle deneyeceğim.
Yorum Gönder