125 gr.tereyağı yada margarin
1 çay bardağı Süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı irmik
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 buçuk -3 su bardağı un
Süslemek için
Fıstık yada badem
Şerbet için
2 buçuk su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
*Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz.Kaynadiktan sonra limon suyu ekleyip ocağı biraz kısıp 10 dakika daha kısık ateşte kaynatıp şerbeti ocaktan alıyoruz.
*Hamurumuz için bütün malzemeyi yoğurma kabına alıp azar azar un ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
* Hamurumuzu iki parçaya bölüp ilk yumağı 3mm.kalınlığında açıyoruz. Su bardağı ağzıyla yuvarlak halkalar kesiyoruz.
*Dört adet yuvarlak hamuru birbirine paralel olacak şekilde üst üste diziyoruz. İlk koyduğumuz yuvarlaktan sonuncuya doğru yuvarliyoruz.
*Bıçakla ortadan kesiyoruz. Kenarlarını biraz geri kıvırıp ortasına badem veya fıstık koyup tepsiye yerlestiriyoruz.
*Bütün hamurlar aynı işlemi yapıyoruz. Ortalama 30-35 adet gül tatlısı çıkıyor
*Önceden ısıtılmış fırında 180 'C pisiriyoruz .
*Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra ılık şerbeti üzerine döküyoruz.
*Afiyet olsun.
1 çay bardağı Süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı irmik
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 buçuk -3 su bardağı un
Süslemek için
Fıstık yada badem
Şerbet için
2 buçuk su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
*Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz.Kaynadiktan sonra limon suyu ekleyip ocağı biraz kısıp 10 dakika daha kısık ateşte kaynatıp şerbeti ocaktan alıyoruz.
*Hamurumuz için bütün malzemeyi yoğurma kabına alıp azar azar un ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
* Hamurumuzu iki parçaya bölüp ilk yumağı 3mm.kalınlığında açıyoruz. Su bardağı ağzıyla yuvarlak halkalar kesiyoruz.
*Dört adet yuvarlak hamuru birbirine paralel olacak şekilde üst üste diziyoruz. İlk koyduğumuz yuvarlaktan sonuncuya doğru yuvarliyoruz.
*Bıçakla ortadan kesiyoruz. Kenarlarını biraz geri kıvırıp ortasına badem veya fıstık koyup tepsiye yerlestiriyoruz.
*Bütün hamurlar aynı işlemi yapıyoruz. Ortalama 30-35 adet gül tatlısı çıkıyor
*Önceden ısıtılmış fırında 180 'C pisiriyoruz .
*Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra ılık şerbeti üzerine döküyoruz.
*Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder