Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

MAHLEPLİ KESME KURABİYE


Mahlepli Kesme Kurabiye

Yapılışı biraz zorlasa da lezzeti ağızda dağılması ve uzun süre bayatlamaması nedeniyle benim favori kurabiyelerimden.

125 gr eritilmiş içinden sarı suyu alınmış terayağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
300 gr. (2 tepeli şu bardağı )un

Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı pekmez
Haşhaş

Tereyağını tavada eritiyoruz kendi halinde yeniden katılaşmasını bekliyoruz. Tereyağını kenarından biraz süzdürup tabanına çöken sıvıyı döküyoruz. Böylece kurabiyeniz pişerken şekli bozulmaz.
Tereyağı ve sıvı yağı karıştırıp yumurtayı kırıyoruz.Sırasıyla tuz, mahlep, kabartma tozu ve sirkeyi katıp azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Strec folyo ile sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirdikten sonra iki tane yağlı fırın kağıdı arasına hamuru alıp bir santim kalınlığında hamuru açıyoruz.
Tırtıllı patates bıçağı ile istediğiniz kalınlıkta kesip yağlı fırın kağıdı serdigimiz tepsiye diziyoruz.
Yumurta ve pekmezi karıştırıp kurabiyelere sürüyoruz.Haşhaş serpistirip önceden ısıtılmış fırında 185 'C pisiriyoruz.
Afiyet olsun.

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 
 










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f