Çikolata Dünyası
Bugün pasta günü 4 adet pastam vardı bir ara kremaları karıştırmışım bu güzel çikolatalı pastanın içine vanilyalı pasta kreması sürdüm resimlerde farkedersiniz ama krema tarifim pastaya iç ve dış kaplama için yeterlidir.
3 yumurta
1 tepeli su bardağı un + 1 yemek kaşığı (150gr )
1 buçuk tepeli yemek kaşığı (40gr.) nişasta
1 tepeli çay bardağı şeker
yarım çay bardağı ılık süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
Kreması için
500gr süt
1 su bardağından bir parmak eksik (90gr )un
1 çay bardağı tepeli (80gr )şeker
1 tepeli yemek kaşığı (20gr )nişasta
2 tepeli yemek kaşığı kakao
40gr çikolata
2 paket vanilya
Süsleme ve İçi için
1 tane muz
250gr çilek
1 paket kırık süsleme çikolatası
• Tencereye süt, şeker, un ve kakaoyu ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.Kaynayınca çikolatasını ekleyip ocaktan alıyoruz ilk sıcaklığı geçtikten sonra vanilyasını katıp arada bir karıştırarak soğutuyoruz.
•Yumurtanın sarısını şeker ve ılık sütle birlikte yüksek ayarda mikserle çırpıyoruz.
• Yumurtanın beyazını tuzla birlikte köpük haline gelene kadar çırpıyoruz
• Un, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek yarısını ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
• İki harcı birleştiriyoruz kalan unu ekleyip spatulayla yediriyoruz.
• 20'lik Kelepçeli kalıbı yağlayıp unluyoruz. Harcımızı boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.
• Önceden ısıttıgımız fırında 200'C pişiriyoruz.
• Pandispanyayı dört eşit parçaya kesiyoruz
•Kremadan bir miktar süsleme yapmak için krema torbasına doldurup buzdolabında bekletiyoruz.
• Her kata krema sürüp meyve diziyoruz kalan krema ile pastamızı kaplıyoruz
• Krema torbasındaki kremayı istediğiniz şekilde pastaya sıkıp çikolata parçaları ile süslüyoruz
• Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder