Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

TAVADA HİNDİ ETİ & BiBER DOLMASI

 



TAVADA HİNDI ETİ 

500 gr.ince kesilmiş hindi eti 

 Sosu icin 

Yarim çay bardağı zeytinyağı Kırmızı biber ,kimyon ,karabiber Kekik 

 Sos malzemelerimizi bir kasede karıştırıyoruz.Etleri icine koyup 3-4 saat dinlendiriyoruz. 

Mühür Tavamızı ocakta iyice ısıtıp etleri pisiriyoruz. Afiyet olsun. 

 BIBER DOLMASI 

 1kg.dolma biber 

1 kase pirinç 

3-4 yemek kaşığı bulgur 

1 tutam dereotu… 

1 tutam maydanoz 

1yemek kaşığı reyhan 

1adet kuru soğan 

2 yemek kaşığı biber salçası 

yarım çay bardağı sıvı yağ 

1 çay bardağı ılık su karabiber, tuz, kimyon  

Kaynatmak için 

1 yemek kaşığı salça 

1 su bardağı ılık su 

2 yemek kaşığı sıvıyağ  

Tuz Soğan, maydanoz ve dereotunu dogruyoruz. Pirinç ve bulguru yıkayıp süzüyoruz yeşilliklerini ilave ediyoruz salça ılık su baharatlar ve sıvıyağı çorba kasesinde çırpıp pirinçlere ekliyoruz. 

Biberleri oyup içlerini hazırladığımız harçla dolduruyoruz ağızlarına biberlerin kendi saplarını yada domates dilimleriyle kapatabilirsiniz . 

Salça tuz sıvıyağ ve suyu çırpıyoruz tenceremize ekleyip orta ateste pisiriyoruz. Biber dolmalarını ister sade isterseniz yogurtla servis edebilirsiniz afiyet olsun


Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f