TAVADA HİNDI ETİ
500 gr.ince kesilmiş hindi eti
Sosu icin
Yarim çay bardağı zeytinyağı Kırmızı biber ,kimyon ,karabiber Kekik
Sos malzemelerimizi bir kasede karıştırıyoruz.Etleri icine koyup 3-4 saat dinlendiriyoruz.
Mühür Tavamızı ocakta iyice ısıtıp etleri pisiriyoruz. Afiyet olsun.
BIBER DOLMASI
1kg.dolma biber
1 kase pirinç
3-4 yemek kaşığı bulgur
1 tutam dereotu…
1 tutam maydanoz
1yemek kaşığı reyhan
1adet kuru soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su karabiber, tuz, kimyon
Kaynatmak için
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz Soğan, maydanoz ve dereotunu dogruyoruz. Pirinç ve bulguru yıkayıp süzüyoruz yeşilliklerini ilave ediyoruz salça ılık su baharatlar ve sıvıyağı çorba kasesinde çırpıp pirinçlere ekliyoruz.
Biberleri oyup içlerini hazırladığımız harçla dolduruyoruz ağızlarına biberlerin kendi saplarını yada domates dilimleriyle kapatabilirsiniz .
Salça tuz sıvıyağ ve suyu çırpıyoruz tenceremize ekleyip orta ateste pisiriyoruz. Biber dolmalarını ister sade isterseniz yogurtla servis edebilirsiniz afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder