ŞAMBALİ
*500 gr.irmik
*Yarım su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*1 buçuk su bardağı yoğurdun sulu kısmı
*1 çay kaşığı dolusu karbonat +üzerine sıkmak için 5-6 damla limon suyu
*1 tatlı kaşığı vanilya
Üzerini süslemek için yer fıstığı veya badem
Şerbeti için
*3 su bardağı şeker
*2 buçuk su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon suyu
•İrmik, un ve şekeri derin bir kapta karıştırıp ortasına karbonatı boşaltıp üzerine limon suyunu damlatıyoruz .
•Sulu yoğurdu ekleyip iyice özleşene kadar karıştırıyoruz.
•Orta boy borcam tepsiyi yağlıyoruz. Harcımızı boşaltıp spatulayla düzeltiyoruz.
•Tatlımızı bıçakla kesip dilimlerin üzerine yer fıstığını hafif bastırıp tatlımızı tamamlıyoruz.Fıstıkları çok bastırırsanız pişme esnasında tatlının içine gömülür.
•Tatlının üzerine bir bez örtüp 1 saat kadar tepside bekletiyoruz.
•Önceden ısıtılmış fırında 170'C pisiriyoruz.
•Tatlımız pişerken şerbetini hazırlıyoruz.
•Şeker ve suyu karıştırıp kaynatiyoruz. Kaynadıktan sonra limon suyu ekleyip ocağı kısıyoruz.Serbetimiz biraz koyu olacak.
•Fırından çıkan tatlımızın sıcaklığı geçmeden ilk sıcaklığı geçen şerbeti üzerine döküyoruz.
•Bir gece bekleyen tatlımızı servis ediyoruz.Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder