Ağızda dağılan ve bayatlamayan Tuzlu Kurabiyeler
125 gr.tereyağ
(yada margarin)
1çay bardağı sıvıyağ...
1yumurta (sarısını üzerine sürecegiz)
1paket kabartma tozu
1yemek kaşığı limon suyu
1tatlı kaşığı şeker
1çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Üzerine
Kavrulmuş susam
Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatıyoruz.Sıvı yağı yumurtanın beyazını şeker ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Kabartma tozunu bir köşeye boşaltıp üzerine limon suyunu döküp kabarıp köpüklenmeye başlayınca iyice karıştırıyoruz.Azar azar un ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan parcalar koparıp seritler haline getiriyoruz.
İki şeriti yan yana koyup bir ucundan başlayarak sarıyoruz.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kurabiyeleri diziyoruz.
Bu ölçüde bir tepsi çıkıyor.
yumurtasını sadece üste sürüp (bir yumurta sarısı yetiyor) 180’C pisiriyoruz.
Bu tarifi denedikten sonra pastaneden kurabiye almayacaksınız. Afiyet olsun
125 gr.tereyağ
(yada margarin)
1çay bardağı sıvıyağ...
1yumurta (sarısını üzerine sürecegiz)
1paket kabartma tozu
1yemek kaşığı limon suyu
1tatlı kaşığı şeker
1çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Üzerine
Kavrulmuş susam
Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatıyoruz.Sıvı yağı yumurtanın beyazını şeker ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Kabartma tozunu bir köşeye boşaltıp üzerine limon suyunu döküp kabarıp köpüklenmeye başlayınca iyice karıştırıyoruz.Azar azar un ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan parcalar koparıp seritler haline getiriyoruz.
İki şeriti yan yana koyup bir ucundan başlayarak sarıyoruz.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kurabiyeleri diziyoruz.
Bu ölçüde bir tepsi çıkıyor.
yumurtasını sadece üste sürüp (bir yumurta sarısı yetiyor) 180’C pisiriyoruz.
Bu tarifi denedikten sonra pastaneden kurabiye almayacaksınız. Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
2 yorum:
çok güzel bir tarif ellerine sağlık sevgiler
www.hadisofraya.com
Teşekkürler
Yorum Gönder