Rahmetli Annanemin Tel Dolabının kokusu bu aralar bizim evde derinden hissettim.
Yumuk yumuk elleriyle nanesi ,reyhanı ,tohumları ,bulguru ,baklası emek emek hazırlar odasının birinde bir eski divan bir tel dolap ,renkli paspaslarıyla hayalimizde kaldı.Allah rahmet eylesin.
SARMALIK YEŞİLLİKLERİMi
Günlerce mis gibi kokular yayarak kuruttum.
Bu koku Annannemden yadigar bana😔
1 demet reyhan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
Bütün yeşillikleri ayıklayıp ,yıkıyoruz.
Süzgecte bekletip bir bez üzerinde hepsini karıştırarak seriyoruz.
3-4 gün masa üzerinde serili bırakıyoruz.
Sarma içlerine birer avuç ufalayıp sarmaları lezzetlendiriyoruz.
Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder