Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ERİŞTE


EV YAPIMI ERİŞTE
Bu sene Annem ve Teyzemin ellerinden kışlık eristemiz kurumaya hazır sizde evde rahatlıkla hazirlayabilirsiniz.

Un 1 kilo
5 tane yumurta
Tuz 2 yemek kaşığı
Sıvıyağ 4-5 yemek kaşığı
Su
Hamuru açmak için ayrıca un


Hamuru yoğurmak için kullanacağınız kabın içine, bir kilo unu koyun ve üzerine tuz sıvı yağ koyduktan sonra yumurtaları da üzerine kırın.
Suda ilave ettikten sonra yoğurun ve katı bir hamur elde edin.. (Hamurun katılık derecesi mantı hamuru kıvamında olmalı.)

 Yoğurarak hazırladığınız hamuru bez ile örterek yarım saat kadar dinlendirin.
Hamurlar dinlendikten sonra hamuru sekiz parçaya bölün..

Parçaları tek tek merdane veya oklava yardımı ile mantı hamuru gibi kalın bir şekilde açın.
Ocağa koyduğunuz tavayı yüksek ateşte ısıtın, ısındıktan sonra kısık ateşe alın hazırladığınız hamurları kabartmadan iki tarafını birden pişirin.

Pişirdiğiniz hamurları üst üste koyun.
Hamurlar piştikten sonra kesmeye başlatın, ekmek kesme tahtanızı kullanabilirsiniz..
Önce kalın kalın şeritler şeklinde kesin.Sonrada enine doğru ince ince olacak şekilde kesin.

 Bez üzerinde kurumaya bırakın.
Afiyet olsun.
https://www.facebook/mutfakkeyfim.com







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f