SULU KÖFTE
2 kg.kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı un
1 adet çekilmiş kuru soğan
1 adet yumurta
Kimyon, tuz, karabiber
Pişirmek için
4 su bardağı su
1 adet orta boy soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tepeli yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
- Soğanı robotta çekiyoruz.
- Kıymayı, soğan, irmik ve unu geniş bir kaba koyup üzerine yumurtayı kırıp yoğuruyoruz
- Baharatlarını ekleyip tekrar yoğurup yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Tepsiye biraz un serpiştirip köftemizi minik misketler halinde yuvarlıyoruz.
-Tepsiye um serpip köfteleri diziyoruz.Üzerine strec folyo cekip köfteleri üst üste dizip buzlukta donduruyoruz.
-Bir gün sonra köfteleri çıkartıp buzunu çözdürmeden posetliyoruz .
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder